Prva međunarodna izložba pasa: Čak 300 pasa i preko 1200 gostiju

Prva međunarodna izložba pasa: Čak 300 pasa i preko 1200 gostiju

2636
2
Podijeli

izlozba pasa ilustKinološko Društvo Herceg Novi ovog vikenda četvrti put u gradu pod Orjenom organizuje izložbu pasa, odnosno prvu međunarodnu izložbu tkz. CACIB pasa.
Društvo je uspjelo da dobije odobrenje Svjetske Kinološke
Organizacije (FCI) sa sjedištem u Briselu da organizuje prvu
međunarodnu izložbu pasa i da skoro isključivo svojim sredstvima obezbjedi sve potrebno da se ta manifestacija održi na pravi način.
Izložba će biti organizovana u nedjelju, 7. februara sa početkom u 10 h, na sportskim terenima Sportskog Centra Igalo,
koji je tradicionalni prijatelj i koji je uvijek spreman da Društvu
izađe u susret, kao rijetko ko u gradu, navodi predsjednik Kinološkog Društva Herceg Novi, Boro Lučić:
izlozba pasa 2016 plakat– Sudiće renomirane sudije iz regiona: Pero Čelebić i Sanja
Vreteničić iz Crne Gore, Saša Kitanović iz Srbije, kao i Valerio
Nataletti iz Italije. Mada nismo imali nikakvu medijsku podršku do
sada, vodeći se isključivo starom izrekom da se dobar glas daleko
čuje, uspjeli smo da dovedemo 300 registrovanih pasa na izložbu što je rekord za naš grad, a takođe i cifra kojom u posljednje vrijeme može malo ko da se pohvali. Po broju pasa preskočili smo mnoge velike izložbe u regionu, koje imaju i mnogo dužu tradiciju održavanja i mnogo veća materjalna sredstva od našeg Društva – ističe Lučić.
On dodaje i da je do sada preko 800 izlagača rezervisalo hotelske sobe u Herceg Novom za subotu i nedjelju, kao i da se očekuje još oko 300 do 400 onih koji će doći na dan izložbe, bilo kao gledaoci ili izlagači.
– Uz podršku Kinološkog Saveza Crne Gore, kojima smo neizmjerno zahvalni na pomoći, u subotu će biti organizovana i CAC – Nacionalna izložba pasa u Tivtu. Ove dvije izložbe zajedno čine “BOKA CUP 2016”, koji se prvi put održava ove godine. Svojim aktivnostima smo razbudili cijelu Boku i rezultat je vidljiv.
To nije promaklo čelnicima Kinološkog Saveza Crne Gore koji su za zasluge u razvoju kinologije u Crnoj Gori nagradile Bora i Jelicu Lučič svojim najvećim priznanjem – Zlatnim značkama Kinološkog Saveza Crne Gore, na svečanosti u Hotelu Splendid, 2013. godine.

2 Komentari

  1. nema veze zbog cega, bitno da su dosli i da ovakve manifestacije mogu da privuku ljude, znaci sto vise pravih manifestacija i ljudi ce doci . i svaka cast za organizaciju
    0    0

Ostavite komentar

*

code