Prvi čas o bezbjednosti u saobraćaju za prvake, a za starije o...

Prvi čas o bezbjednosti u saobraćaju za prvake, a za starije o suzbijanju nasilja i droge

1
Podijeli

U četiri Osnovne škole u Hreceg Novom za učenike prvih razreda službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi održali su „Prvi čas bezbjednosti o saobraćaju“. Mališani, njih 335, ali i 21 nastavnik,  s pažnjom su pratili što pričaju pripadnici sektora  bezbjednosti saobraćaja, koji su pokazivali i sredstva koja upotrebljavaju  u svakodnevnom radu. To su alkometar, radar, stop palica, službeno putničko motorno vozilo i službeni motocikl.

Pored toga, saobraćajci su prilagođeno  uzrastu djece objašnjavali i saobraćajna pravila i način na koji se bezbjedno prelazi ulica, gdje treba da  ih roditelji i stariji prevoze u vozilima.

Picerija i restoran

Takođe, pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Grupe za borbu protiv droga održali su juče i danas edukativne časove starijim razredima u osnovnim škoklama “Dašo Pavičić” i “Ilija Kišić” na temu “Prevencija vršnjačkog nasilja i upotrebe opojnih droga”.

Službenici grupe za borbu protiv droga pokazali su učenicima uzorke psiho-atkivnih supstanci i objasnili im koja su to devijantna ponašanja koja dovode do maloljetničke delikvencije i šta treba da urade kada u svojoj okolini primjete tako nešto.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code