Prvi dječiji duatlon i 2. Trka zdravlja u Igalu: Uzorni i uspješni

Prvi dječiji duatlon i 2. Trka zdravlja u Igalu: Uzorni i uspješni

2326
1
Podijeli

Vikend za nama obilježila su dva sportska događaja, koja su u sjenci ostaviila hladno i kišovito vrijeme, i ujedno dokazala da su volja i dobra energija uvijek na strani sporta i najmlađih.

Naime, u nedjelju 26. marta u Igalu, na platou ispred Titove vile, održana je Trka zdravlja. Imajući na umu prošlogodišnji pozitivan odjek, ova manifestacija se, pored štafetne trke 4x2km, sastojala i od dječijeg duatlona.

Picerija i restoran

Važno je napomenuti da je ovo bio prvi dječiji duatlon u Crnoj Gori, na kojem je učestvovalo 28 mališana, uzrasta od 7 do 14 godina.

Dječiji duatlon je bio podijeljen za uzrast  od 7 do 11 godina (600m trčanja, 1km bicikla, 300m trčanja) i za djecu od 12-15 godina (1200 m trčanja, 3km bicikla, 600m trčanja).

– Iako vrijeme nije išlo na ruku najmlađim učesnicima i njihovim roditeljima,  osim oblaka i kišnih kapi, entuzijazam i dobra energija pratili su ih tokom čitave trke. Ovakve okolnosti su, međutim,  stvorili  jako teške uslove na biciklistickom dijelu, ali na svu sreću, oprez, vještina I upornost takmičarki I takmičara, ali i njihovih roditelja koji su navijanjem nadjačavali kišu, presudili su u završnom djelu takmičenja, pa je ova sportska manifestacije prošla bez problema i svi su uspješno stigli do cilja  – priča Luka Čupić, u ime organizatora Triatlon kluba Herceg Novi.

U kategoriji  djece uzrasta 7-14 godina, najbolji su bili:

Djevojčice:

Helena Kulinović (0:09:21)
Vjera Bulajić (0:10:24)
Bjanka Bulajić (0:10:33)

Dječaci:

David Filip (0:07:45)
Luka Koprivica (0:08:04)
Jakov Glebov (0:08:12)

Dok su ukategoriji  djece uzrasta 12-15 godina, najbolji bili:

Djevojčice:

Hana Rozko (0:19:26)

Dječaci:

Danilo Vujović (0:14:59)
Aleksandar  Filip (0:15:34)
Petar Damjanović (0:15:42)

Nakon mališana, nešto kasnije sa startom u 12 sati, uslijedila je  štafetna trka 4 x 2km. Ekipe su bile sastavljene od po dva člana i dvije članiice, svih uzrasta. To je jedan od glavnih ciljeva ove trke, da okupi osobe svih uzrasta, te da animira i skrene pažnju na bavljenje fizičkom aktivnošću.

Najbolje su bile sljedeće ekipe:

Triatlon kulb Kotor 1 (0:29:03)
TK X Herceg Novi 1  (0:30:47)
Mećava (0:31:31)

– Možemo zaključiti da je vikend za nama protekao u odličnom raspoloženju i sportskom duhu svih učesnika ovog takmičenja, koje je i prethodne godine okupilo značajan broj učesnika iz Herceg Novog i Boke. Ovakve manifestacije su samo još jedna potvrda da  je jaka volja dobar preduslov za odličan provod na kiši, što ujedno predstavlja i demant bokeškim navikama  i izgovorima – “pušti me st’at”, za osatati kod kuće – kaže Čupić.

 

Slijedi državno prvenstvo  u duatlonu

Već narednog vikenda, u nedjelju 2. aprila iz Triatlon kluba Herceg  Novi najavljuju 4. Novski duatlon 2017, koji ujedno predstavlja zvaničan  početak triatlon sezone u Crnoj Gori. Trka je istovremeno državno prvenstvo u sprint duatlonu (5km trčanja, 20km bicikla, 2.5km trčanja). Novski duatlon 2017. organizuje Triatlon klub Herceg Novi, uz podršku i pomoć Triatlon saveza Crne Gore .

Svi zainteresovani  mogu se prijaviti preko stranice kluba Triatlon klub X Herceg Novi.

1 komentar

  1. Svaka cast za ove sportske dogadjaje i takmicenja. Uvijek je zadovoljstvo procitati ovako neki clanak, sto vise ovakvih aktivnosti treba da se promovise.

Ostavite komentar

*

code