Prvi međunarodni stonoteniski kamp u Igalu

Prvi međunarodni stonoteniski kamp u Igalu

0
Podijeli

Od 21. do 29. juna Igalo će biti domaćin prvog međunarodnog stonoteniskog kampa u organizaciji stonoteniskog kluba Novi. Kamp okuplja stonotenisere svih uzrasta iz Bugarske, Luksemburga, Makedonije, Srbije, Kosova i Crne Gore.

Aleksandar Karakašević

– Za stvaranje kvalitetnih igrača i realizaciju velikih ambicija stručni rad u klubu je najvažniji. Zato je STK Novi na čelo stručnog štaba doveo poznatog reprezentativca Srbije i jednog od najboljih igrača na planeti – Aleksandra Karakaševića, koji priprema ambiciozan plan i program za sljedeći period – navode organizatori.

Picerija i restoran

Sa polaznicima kampa radiće poznati treneri sa ovih prostora, Šaban Čekić, Svetomir Jovanović, Miško Jočić, Admir Bošnjak i Galja Pankova (Bugarska). Svaki trener vodiće 3 grupe učesnika.

Sparing partneri, reprezentativaci evropske klase, koji će raditi sa trenerima su Irfan Čekić (Luksemburg), Đordje Borčić (Španija),  Luka Bakić (Njemačka), Marko Popović (Srbija) i Dušan Bulatović (Crna Gora).

U okviru prvog međunarodnog stonotenskog kampa u Herceg Novom planirana su tri programa: program napredne tehnike, personalno profilisanje igrača i korekcije, kao i sparting/trening program sa profesionalnim igračima.

Polaznici će biti selektovani po nivou znanja, a idividualni plan stručnog rada biće definisan u skladu sa tim.

Planirano je oformljavanje tri grupe igrača: mladje kategorije – osnove tehnike, koncept igre, servis, kretanje, potom napredna grupa – servis i prijem servisa, unapredjenje motoričkih elemenata, profilisanje igrača

i treća grupa -viši novi za napredne tehnike sa sparing igračima i korekcija ili unapredjenje individualnih osobenosti.

Svaki igrač će na kraju kampa dobiti sažete napomene o njegovoj igri, te prijedlog vježbi za dalji rad, koji bi mogli biti od koristi na klubskim treninzima.

– Iako prvi, kamp je vrlo posjećen i probudio je izuzetno veliko interesovanje. Kvalitetan rad i druženje. Tokom 8 dana kampa biće i potstrek za podizanje nivoa ovog sporta u Crnoj Gori – poručuju organizatori.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code