Prvi „Mimozin“ sportski vikend

Prvi „Mimozin“ sportski vikend

585
1
Podijeli

Predstoje četiri sportska programa u prvom „Mimozinom“ vikendu. Od danas do 7. februara u Baošićima će biti upriličen XVII Kup Mimoze u sportskom ribolovu, koji organizuje Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore. Učestvovaće 9 stranih ekipa (4 iz Slovenije, 4 iz Hrvatske i jedna iz Italije), kao i 10 domaćih, sa 58 takmičara. Kup se održava u tri discipline: tunjom iz barke i štapom iz barke, koje se boduju za pojedinačni i ekipni plasman i u ekološkom ribolovu (uhvati, registruj, vrati u more) koja se boduje samo pojedinačno.
Na bazenu Instituta Igalo danas i sjutra biće održan Mimoza kup 2016 – Turnir vaterpolo veterana. Na turniru, osim domaćina VK Jadran veterani, učestvuju 2 ekipe iz Hrvatske – Galeb iz Makarske i Gusar iz Omiša, Intel iz Banja Luke i Vučko iz Sarajeva, kao i veterani Partizana, Pijani somovi i veterani VK Beograd. U toku su preliminarne utakmice, pa će se zatim igrati utakmice za polufinale, kao i za borbu od 5- 7 mjesta. Finalne utakmice biće odigrane sjutra. Tada će biti proglašen i najbolji strijelac, igrač i golman turnira, pehari i medalje biće dodiejljene za najbolje 3 ekipe, a za one plasirane od 3 – 8 mjesta biće uručene plakete. Organizator turnira je VK Jadran veterani u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i TO Herceg Novi. Sudije na turniru biće Ilija Andrić iz Herceg Novog, Vlaho Radičević i Jakov Blašković iz Dubrovnika. Delegati na turniru su Marko Brguljan iz Kotora, Vasko Čerović iz Herceg Novog i direktor Jadranske vaterpolo lige i delegat LEN-a Milivoj Bebić.
Za nedjelju, u Sportskom centru Igalo predviđen je XXXIV Međunarodni džudo kup Mimoze. On bi, prema najavama, trebalo da okupi između 500 i 600 takmičara. Očekuju se ekipe iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije. Turnir bi trebalo da počne oko 10.30 h, kada bude završeno vaganje takmičara. Za najbolju ekipu obezbijeđen je pehar, a za I, II i dva III mjesta medalje i diplome.
Istog dana, biće upriličen, vjerovatno najaznimljiviji sportski i promotivni program program Mimoze – II Novska Skalinada, za koju vlada veliko interesovanje. Za trku je prijavljen 161 takmičar, a trka od Škvera do Španjole počeće u 10.30 h.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code