Prvi primorski Critical Mass Tivat 2017

Prvi primorski Critical Mass Tivat 2017

709
0
Podijeli

Nakon Podgorice i Nikšića, biciklistički pokret pod nazivom “Critical Mass”, nevladinog udruženja Biciklo.me, održaće se i u Tivtu. Prvi “Critical Mass” na primorju, u organizaciji Opštine Tivat, uz podršku njemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, a u saradnji Ministarstvom ekonomije, zakazan je za subotu, 11. mart, na gradskoj rivi Pine. Povod je međunarodni Dan energetske efikasnosti.

– Biće to savršena prilika da saznamo i podsjetimo se da treba s(a)vjesno da trošimo energiju u svakodnevnom životu. Efikasna potrošnja energije nam omogućuje da se usmjerimo ka crpljenju održivijih izvora energije i tim omogućuje veći kvalitet života cjelokupnog društva i očuvanje prirode koja je sve ugroženija, a nama neophodna za dobro fizičko i psihičko zdravlje – poručuju iz NVO Biciklo.me.

Picerija i restoran

Program prvog “Critical Mass”-a na primorju počeće u podne okupljanjem biciklista na gradsmoj rivi Pine, od 12:15 do 12:45 na programu je “Critical Mass” masovna vožnja bicikala, a u 13 časova u mulitmedijalnoj sali Opštine Tivat biće prikazan dokumentarni film Milana Lisice “Bicikli pričaju priče”.

Inače, “Critical Mass” je masovna biciklistička vožnja, koju NVO Biciklo.me organizuje jednom mjesečno, čime se skreće pažnja na položaj biciklista u saobraćaju, ali i se pojedine masove vožnje posvećuju i aktuelnim društvenim problemima kao što je energetska efikasnost, bezbjednost u saobraćaju i slično.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code