Prvi rezultati kontrole morske vode: Odličan kvalitet na 96% kupališta

Prvi rezultati kontrole morske vode: Odličan kvalitet na 96% kupališta

5
Podijeli

Institut za biologiju mora je 7. i 8. juna sproveo kontrolu kvaliteta morske vode na 100 kupališta, a na 96% kvalitet je  bio odlične K1 klase, dok je na 4% kupališta bio druge klase.

– Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog  kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezjedna za kupanje i rekreaciju – saopštavaju iz JP Morsko dobro.

Picerija i restoran

Na svih 16 kupališta u Ulcinju, kao i na 13 kupališta u Baru kvalitet morske vode je bio K1 klase. U opštini Budva, na 23 kupališta od ukupno 25 morska voda je bila klase K1, dok je na preostala 2 more bilo klase K2. Kvalitet morske vode K1 bio je na svih 10 kupališta u Tivtu, i 15 kupališta u Kotoru. U Herceg Novom, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno 19 kupališta, dok je na 2 kupališta voda bila klase K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

5 Komentari

  1. Evo jos jedna molba za objavu plaza koje imaju koju kategoriju ?
    10000% je Bijelo Mulo u Igalu jel poslije onoliko smeca koje su kariolama tamo istovatrili.
    Zar je istrazivacko novinarstvo toliko mrtvao pa da niko nece povezat dva i dva pa da nesto naucimo i iduce godine ne napravimo iste greske.

Ostavite komentar

*

code