PRVI ULOV NOVSKIH RIBARA U NOVOJ GODINI – VOLINA DUGA 3,8 METARA

PRVI ULOV NOVSKIH RIBARA U NOVOJ GODINI – VOLINA DUGA 3,8 METARA

0
Podijeli

Novski ribari Vlado Škalko i Miko Dragović imali su neočekivan ulov, jer se u njihovu mrežu uhvatila velika riba, volina, duga 3,8 m.

Ribu su uhvatili kako nam priča Škalko iza Mamule i jedva su je dovukli do Škvera.
„Vukli smo je konopom, zavezali smo je za rep i sada ne znamo šta ćemo s njom. Meso voline nije baš ukusno. Nismo je vagali treba nam dizalica, ali je nemamo. Mislim da ima oko 300 kg” – kaže Škalko za Radio Jadran.

Picerija i restoran

Ogromna riba privlači veliku pažnju znatiželjnika koji koriste priliku i da naprave koju fotografiju. Novski ribari pričaju da je bolje da su uhvatili koje kilo cipola nego ovoliku volinu, koja će najvjerovatnije opet završiti u moru.

Inače, volina je vrsta morskog psa koji nije opasan za ljude objašnjava za Radio Jadran dr Aleksandar Joksimović šef laboratorije za ihtiologiju i morsko ribarstvo iz Instituta za biologiju mora iz Kotora.

„Volina živi u većim dubinama, lovi se zadnjih godina često i nije to u suštini ništa novo. U Boki nije viđena, ali na otvorenom da. Čini mi se da je ljetos ulovio i Ilija Rafailović iz Budve. Drži se većih dubina, plovi u potrazi za hranom i nije opasna za ljude, ništa specifično. Može porasti do 3-4 m, i dostići težinu do tone. Lovljeni su do sada manji primjerci do 300 – 400 kila. Uglavnom svi ti morski psi imaju čudan ukus i nije baš preporučljiva za jelo zbog amonijaka koji sadrži, mada ne bi trebalo da bude nekih većih posljedica i ako se konzumira” – kaže Joksimović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code