Prvo ljetnje zahlađenje: Kiša, pa bura, 10 stepeni niža temperatura

Prvo ljetnje zahlađenje: Kiša, pa bura, 10 stepeni niža temperatura

2596
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

igalo nevrijeme 100216 2Nakon dužeg sušnog i perioda bez padavina,Crnu Goru je zahvatilo prvo zahlađenje, padavine i danas sjeverac.
Dvočasovno jučerašnje nevrijeme, kiša uz istočni vjetar, nijesu prouzrokovali veće materijalne štete u Herceg Novom, osim starih problema oko začepljenih odvoda u Servisnoj zoni.
Od 19:30 h do 22.30 h u Herceg Novom je palo 23 l kiše po m², a duvao je istočni vjetar. Najjači udar vjetra zabilježen je u 22.20 h, od 14 m/s, odnosno 55 km/h.
Pripadnici Službe zaštite i spašavanja imali su jednu intervenciju u Servisnoj zoni, tačnije u barakama PKB-a, gdje je usljed loše krovne instalacije došlo do prokišnjavanja. Prema riječima komandira Vatrogasne jedinice Herceg Novi, Vidaka Vukovića, vlasnica barake odbijala je da se isključi struja u objektu, zbog čega je intervenisala i Komunalna policija, budući da su vatrogasci morali baraku da prekriju ceradom. Takođe, nivo vode u Sevisnoj zoni bio je podignut, no ipak, sve je prošlo bez potapanja.
Jedan od udara groma uslovio je i prestanak napanja elektirčnom energijom za Lušticu, Kameno, kao i rivijeru na potezu od dijela Zelenike do Kamenara. Zato ova naselja nijesu imala struje uru i po. Jaka kiša onemogućavala je tehničarima Elektrodistribucije da priđu jednoj od trafostanica u kojoj je bio kvar, kao bi ga sanirali, zbog čega je otklanjanje kvara trajalo duže.
U ostalim djelovima grada nijesu registrovani drugi problemi.
Ipak, prema najavama meteorologa, kišobrane, duge rukave i dublju obuću ne bi trebalo odlagati do kraja sedmice, jer nas svakodnevno očekuje promjenljivo vrijeme, uz povremenu kišu. Do kraja dana, intenzitet padavina u Crnoj Gori će oslabiti, a najviša dnevna temperatura narednih dana biće niža u prosjeku za 8 – 10 stepeni. Maksimalna u Hreceg Novom danas 25, a mora 24 stepena.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code