Prvo nastavak redovne, pa vanredna Skupština

Prvo nastavak redovne, pa vanredna Skupština

1402
7
Podijeli

so hn 0804 2Predsjednik lokalnog parlamenta u Herceg Novom, Andrija Radman, zakazao je za ujutru u 8 i po nastavak redovne sjednice Skupštine, a potom u podne i vanrednu, koja se odnosi na prostorno planske dokumente.

Odbornici, naime, prvo treba da se izjasne o predlogu kabineta predsjednice da se izrada PUP-a Opštine Herceg Novi povjeri Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog, po hitnom postupku.

Picerija i restoran

Odlukom se ovlašćuje Agencija da će izradu pojedinih djelova povjerti ovlašćenim ili stručnim licima, u skladu sa zakonom.

Kako se navodi u Odluci, predsjednica Opštine će u roku od 15 dana od njenog važenja odlučiti o područjima za koje se planski dokument izrađuje, o potrebi izrade strateške procjene uticaja na životnu sredinu, o područjima na kojima  treba zabraniti gradnju, načinu finansiranja, o roku izrade PUP-a. Odrediće i nosioca pripremnih poslova i imenovati koordinatora za komunikaciju sa obrađivačem plana.

U obrazloženju Odluke se napominje da novska Agencija ima licencu za izradu planskih dokumenata.

U nastavku vanredne sjednice  Skupština treba i da donese i Olduku o produženju  primjene planske dokumentacije do donošenja nove.

7 Komentari

 1. nova planska dokumentacija nece i ne moze nista drasticno promjenit objekti koji nemaju ili ne mogu dobit dozvolu nece je ni tad dobit samo ce se produzit agonija vlasnika nekretnine
  0  0
 2. Preko 200 slučajeva ima u Hn -u dje su ljudima uzimali pare za gradjevinske dozvole i UT uslove a da ih nisu izdali….. Bruka ljudi imaju svu dokumentaciju a ovi ne izdaju!!! Ima opstina da plaće oštete i to dobro.
  0  0
 3. a zar je bilo normalno da mještani ne dobiju UT uslove da sebi rješavaju životne potrebe,a da Rusi,Srbijanci,Englezi I sl.rade što im pare dozvole?
  0  0
 4. Konačno neko trezven da produži rok važenja starih do izrade novih planova,jer izgleda da je neko ko ne zna logiku bio narodu zaustavio na kratko život.Građani nijesu u mogućnosti da rade planove,niti da o tome odlučuju,oni moraju da žive .
  0  0
 5. Super sto ce da vazi stara planska dokumentacija dok se ne završe nova !!! Izrade novih planskih dokumenata moze proći i godine, ovako sa ovom odlukom ce da vaze stara. Nekima se to nece svidjeti ali tako je .
  0  0

Ostavite komentar

*

code