Pučke ljetnje fešte u Kamenarima i Meljinama

Pučke ljetnje fešte u Kamenarima i Meljinama

6
Podijeli

U susret drugom julskom vikendu Turistička organizacija Herceg Novi, u saradnji sa Mjesnim zajednicama Kamenari i Meljine, prirediće večeras i sjutra veče još dvije ljetnje fešte.

“Ljeto u Kamenarima 2018” je zabavno-kulturni program koji će biti upriličen večeras u 21:00 h, u dvorištu škole “Orjenski bataljon”. Za posjetioce su obezbijeđeni besplatna riba i vino. Za dobar štimung pobrinuće se Exodusi i VIS Kaldana.

Picerija i restoran

Za sjutra veče fešta uz more zakazana je i u Meljinama, od 21 čas, ispred restorana Leut, ali u nešto skromnijem “izdanju”, za što postoji nekoliko razloga.

V.d. predsjednik MZ Meljine, Dragan Andrić pojašnjava da zbog vremenskog tjesnaca i obezbjeđivanja sredstava nijesu bili u mogućnosti da osiguraju ribu i vino, što će svakako nadoknaditi već na sljedećoj fešti, 16. jula. Uz to, kako kaže, prostorno su limitirani, budući da se sa jedne strane gradi kompleks Lazure, dok je bivše kupalište Perper sada privatizovano.

– Budući da program možemo organizovati samo na javnim površinama, zakupili smo dva parking mjesta ispred restorana Leut, gdje će se program i održati. Međutim, neće moći da nastupi KUD Igalo, kako je bilo najavljeno, jer nema mjesta. Ali u planu nam je da za sljedeću godinu kod Plavog mosta izbetoniramo jedan plato na kome će se održavati ovi programi – pojasnio je Andrić.

No, i pored toga, dobroga štimunga sigurno neće faliti, pa iz ove Mjesne zajednice pozivaju zaintresovane da im se pridruže sjutra veče.

Podsjetićemo da primorske fešte i ove godine organizuje Turistička organizacija Herceg Novi, u saradnji sa Mjesnim zajednicama, za što je opredijeljeno 45 hiljada eura.

6 Komentari

 1. Meljinski Gusti fale. Budi te vi skromni.. Kako objasniti turistima da ta manifstacija vise ne postoji Mico G. i Pavle O. Bolje to sto organizujete da bude u male da se ne brukate.
  Sram vas bilo

  4
  3
 2. Nijesam nikakav nacionalista. Rodio sam se u Novome, a moji ovdje žive bar 300 godina. Ali, nikada nijesam ranije čuo da se kod nas kaže “pučki”. Može te li mi pojasniti što to znači. Star sam čovjek, ali volim još da učim. Kod Boke sam učio srpsko-hrvatski.

  11
  4
  • E vidi, i ja sam ucio isti jezik, prvo kod uciteljice Mare Djuranovic , u ono doba, pa kod Toma Mirovica, pa kod Gojka Ljubisica, svima laka zemlja, koliko se jos sjecam a sjecam se dobro, bili smo narod onda a i danas, puk i pucani su nedje drugo u inostranstvu, zamisli, pucanin grada Herceg Novog, sesno zar ne, da, sve drugo ali ne oneko kako treba, a mozda i grijesim

   7
   1

Ostavite komentar

*

code