PUP Herceg Novog na novoj korekciji

PUP Herceg Novog na novoj korekciji

11
Podijeli

Ministarstvo održivog razvoja i turizma vratilo je lokalnoj upravi na ponovno usaglašavanje i „korekciju“ Prijedlog PUP-a za opštinu Herceg Novi, ali sa mnogo manjim brojem „primjedbi“, odnosno sugestija, u odnosu na prvi put, kada ih je bilo oko 80.

U mišljenju MORT-a navodi se desetak primjedbi koje moraju biti korigovane. Odnose se na infrastrukturna rješenja, telekomunikacije, elektrodistributivne sisteme i slično, što se trenutno usklađuje sa novim Prostornim planom posebne namjene za obalno područje (PPPNOP).

Picerija i restoran

Što je zamjereno iz Ministarstva u Prijedlogu dokumenta znaju u opštinskom Sekretarijatu za prostoirno planiranje i izgradnju, ali Radio Jadran čeka od 14. septembra odgovore.

Jedno od pitanja bilo je vezano i za gradnju puta kroz Gornje Jošice, koji nacrt PUP-a postavlja preko 16 već izgrađenih objekata. To su previdjeli i u Agenciji za izgradnju i u opštinskom Sekretarijatu, tvrdi jedan od mještana Kamenara, Marko Vučinić.

On je, međutim, kazao da ima nezvaniču informaciju da su u Sekretarijatu, ipak, promijenili nacrt plana.

Prijedlog PUP-a bi, prema riječima direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada, Bora Lučića, za nekih deset dana ponovo trebalo da bude poslat MORT-u na „ocjenjivanje“, nakon čega bi, kako se nadaju trebalo da bude konačno vraćen i usvojen.

„Korekcija“ Prijedloga PUP-a u MORT-u traje skoro pola godine, iako je bilo najprije najavljeno da bi PUP mogao biti usvojen na lokalnoj Skupštini još sredinom ljeta.

Podsjetićemo da su građani tokom Javne rasprave o Nacrtu PUP-a Herceg Novog sa Izvještajem o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu dostavili ukupno 788 primjedbi. Prije toga Ministarstvo održivog razvoja i turizma uputilo je 80 primjedbi na Nacrt PUP-a, koje su u većoj mjeri usvojene i korigovane.

Kako se navodi u dokumentu sa centralne javne rasprave, Nacrtom PUP-a definisani su strateški stubovi razvoja grada, koji kad se razrade na ciljeve nižeg reda, “pretvaraju” se u prostor.

PUP-om je obuhvaćena cjelokupna površina opštine od 23,5 hiljade hektara, a PUP bi trebalo da važi do 2030. godine.

11 Komentari

  1. Teško da plan shvataju i oni koji ga izrađuju a laičkoj javnosti je tek neshvatljiv .
    Možda je suština svega nerazumljivost da bi se kasnije tumačilo sve po potrebi .Sve je ovo čista politika nismo baš toliko naivni.

  2. Obavezno namjestite što više problema poput katastra,tako da narod nema izlaza iz ovoga života i da niko ništa ne može ako vam dobro ne plati.Lovite one koji se odriješe od rabote i koji su učili da bi mogli da rade.

  3. Ova priča o pupu i dupu mi liči na trapulu,stalno je zapinju ne bi li se ko uvatio,ali ni pacovi više ne nasjedaju,samo po koji sitni se zezne.Slušam često priču dipl.zapinjača .

  4. Svako malo zakazuju rasprave,razmatraju,gledaju kako ojaditi narod tako što će im zabraniti bilo kakvu gradnju na imanjima…zadnjih 10 godina be mogu promjeniti DUP na solila…sagradi Rakčević hotel ostali neka pasu…jbg…što smo tražili i glasali to sad trpimo…ništa se promjeniti neće…nemam povjerenja u korumpiranu bandu ni ja niti bilo koji drugi građanin…užas…nemam ništa lijepo za reći…pi ogorčen sam…aj malo nek političari ucrtavaju zelenu površinu na svoju djedovinu a narodu za promjenu daju malo da živi?kako bi to izgledalo…aj da pravimo dok ne udjemo u EU…JBG KASNIJE ĆEMO IMATI MOGUĆNOST SA BJEŽIMO IZ LUDILA I HOKESNO KORUMPIRANE DRZAVE…

    6
    1

Ostavite komentar

*

code