Putna infrastruktura na Luštici: Za prvu fazu i 2,4 km puta 2,5...

Putna infrastruktura na Luštici: Za prvu fazu i 2,4 km puta 2,5 miliona eura

2015
2
Podijeli

Gradilište prve faze puta MR1, koji će povezivati poluostrvo Luštica sa preostalim dijelom teritorije Opštine Tivat napreduje. Saobraćajnica MR1 predstavlja jedan od najvažnijih i najvećih infrastrukturnih investicija u Opštini Tivat, a samo prva faza MR 1 puta  duga 2,4 km vrijedna je 2,5 miliona eura. Nju je obišla predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević sa saradnicima.

„Izgradnjom ove saobraćajnice značajno jačamo putnu infrastrukturu na poluostrvu Luštica, od čega benefit imaju građani. Takođe, velikim investitorima poput Luštice i Qatari Diar-a pružamo kvalitetnu alternativu postojećoj saobraćajnici. Doći će do rasterećenja postojeće saobraćajnicu kroz Radoviće, što je od višestrukog značaja“, istakla je predsjednica opštine.

Picerija i restoran

MR 1 će po okončanju radova biti saobraćajnica širine oko 15 metara, sa dvije kolovozne trake, sa obostranim pješačkim i biciklističkim stazama, zelenilom… Tender za izgradnju druge fazu saobraćajnice MR 1 do kružnog toka Solila biće raspisan ubrzo, a vrijednost tih radova procjenjena je na 3 miliona eura. Nosilac tog posla biće Direkcija javnih radova Crne Gore.

– Nadamo se da bi sljedeće godine u ovom periodu mogli da imamo kompletnu saobraćajnicu od Solila do kružnog toka za Plave horizonte – rekao je direktor Direkcije za investicije u Opštini Tivat, Peđa Obradović.

Prva faza MR1 puta biće duga 2,4 km, dok će druga faza iznositi 2,5 km. Sredstva za izgradnju puta MR1 obezbjedila je Vlada Crne Gore. Saobraćajnicu prati vodovodna, kanalizaciona i elektro infrastruktura. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, a izvodi ih kompanija Toškovići d.o.o. iz Podgorice. Rok za završetak radova je godina, a na gradilištu je trenutno angažovana teška mehanizacija koja izvodi zemljane radove.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code