PVK JADRAN ŠAMPIOIN U KORIŠĆENJU PRETPRISTUPNIH FONODVA EVROPSKE UNIJE

PVK JADRAN ŠAMPIOIN U KORIŠĆENJU PRETPRISTUPNIH FONODVA EVROPSKE UNIJE

94
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

PVK Jadran je jedini sportski kolektiv u Crnoj Gori koji drugi put koristi pretpristupna sredstva Evropske unije u programu prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske.

Nakon projekta „Olimpijske nade” koji je okupio, mlađe kategorije, svih crnogorskih vaterpolo klubova i Dubrovačkog Jug-a, direktor PVK Jadran, Miloš Mračević je potpisao ugovor sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori o nastavku projekta.
– Novi projekat, pod nazivom OH2O-POLO u velikoj mjeri proširuje broj korisnika odnosno partnera kao i ciljeve u odnosu na prethodni projekat i uključuje čak 10 vaterpolo klubova: PVK Jadran, VK Bijela, VK Primorac, VA Cattaro i VK Budva iz Crne Gore i VK Jug, VK Bellevue, VK Cavtat, VK Gusar i VK Korčula iz Hrvatske. Projekat će otpočeti sa realizacijom 1.septembra ove godine i trajaće 18 mjeseci – saopšteno je iz PVK Jadran.
Novim projektom biće unaprijeđena saradnja između partnerskih klubova na svim nivoima, otvoren prostor za zajedničke aktivnosti najmlađih članova sportskih kolektiva, razmijena iskustva između trenera i ostalih članova stručnih štabova.
– Jedna od najznačajnijih novina u projektu odnosi se na uključivanje lokalnih samouprava Opština Herceg Novi, Kotor, Budva, Konavle i grada Dubrovnika u dijelu koji se odnosi na pripremu i sprovođenje politika u oblasti mladih i sporta u tim gradovima. Novi projekat nastavlja sa osnaživanjem stručnih kapaciteta u partnerskim vaterpolo klubovima, a jedan dio sredstava će se usmjeriti na nabavku neophodnih sredstava za rad u vidu opreme. Posebna pažnja će biti posvećena promociji programa prekogranične saradnje u javnosti, kao važnog instrumenta za podsticaj lokalnog razvoja u svim crnogorskim gradovima -navode iz Jadrana.
U projekat će biti uključeno preko 350-oro djece, mladih, trenera i ostalih članova vaterpolo klubova iz prekograničnog područja. Glavne projektne aktivnosti se odnose na organizaciju Vaterpolo Kampova, EU informativnih dana, Plivačkog takmičenja, Konferencije za predsatvnike lokalnih samouprava, te stručnih seminara za trenere i menadžere klubova.
Tokom septembra će biti svečano najavljen početak projekta u Herceg Novom u prisustvu zvaničnih predstavnika partnerskih organizacija, relevantnih državnih institucija i medija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code