“FRAJLE” U DVORANI “PARK” I U STUDIJU RADIJA JADRAN

“FRAJLE” U DVORANI “PARK” I U STUDIJU RADIJA JADRAN

311
0
Podijeli

frajle radio jadranU okviru programa proslave Dana oslobođenja Herceg Novog večeras će u dvorani Park koncert prirediti novosadski vokalni kvartet “The Frajle”.
Iako su karijeru započele na Crnogorskom primorju, novska publika ih je posljednji put mogla vidjeti i čuti prije 4 godine.
“Samim tim uzbuđenje pred koncert je veliko i obećavamo dobru žurku”, kazale su tim povodom dvije članice ovog sastava Nataša Mihajlović i Jelena Buča, gostujući u studiju Radija Jadran. Originalne i drugačije od svih koji egzistiraju na muzičkom nebu regiona, svojom jedinstvenošću i fantastičnim vokalnim sposobnostima uspjele su da se nametnu publici i uz dvije akustične gitare pripremile su i za večeras repertoar sastavljen od raznih žanrova, starih i novih hitova ino i domaće muzike, ali i najljepših filmskih pjesama. Ono što je posebno interesantno jeste da je koncert osmišljen kao kabare, kazala je Jelena Buča:
“Koncert neće biti običan jer smo mi počele sa stranim obradama, a u međuvremenu su se “rodile” naše pjesme. Imamo jedan album do sada tako da će večeras biti miks svega što je obilježilo naš dosadašnji rad. Sviraćemo i pjevati neke starije pjesme, a u pauzama ćemo pričati anegdote i komunicirati sa publikom”.
Njihovi koncerti su potpuno drugačija priča u odnosu na klasične koncerte na koje je publika naviknuta kad je riječ o bilo kojem žanru. Zbog eksperimentisanja sa više različitih muzičkih pravaca i same kažu da je njihov žanr nemoguće odrediti.
“Mi smo jednostavno Frajle”, kaže kroz osmjeh. Nataša Mihajlović.
– “Mi smo “frajlovski” žanr, jer ljudi se pitaju da li smo vojvođanski tango ili ženski bećarac, ali smo svakako mješavina stilova jer smo i nas 4 različite. Uglavnom se čuju i vojvođanske tamburice, i pop i džez note, ali i zvukovi mora”.
„Frajle” postoje od 2009. godine i do sada su izdale jedan album. Kako su nam rekle za dvije nedjelje “ući će u studio” kako bi počele rad na novom albumu, gdje će kao i na prvom biti autorke muzike i tekstova. Za bavljenje ovim poslom izabrale su onaj teži put, jer karijeru ne grade na kratkoročnim senzacijama i pojavljivanjem u medijima ako nemaju šta da kažu, a pred večerašnji nastup, slušaocima i čitaocima Radija Jadran kratko su poručile:
“Obavezno obucite nešto udobno da možemo da đuskamo, stavite osmjeh na lice jer to je uslov da uđete u salu, poželjno je da probleme ostavite kod kuće, a i ako dođete sa problemima – mi ćemo ih riješiti”, kažu u šali Nataša i Jelena.
Ulaz na koncert je besplatan, a početak je zakazan za 20 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code