Rad u OŠ Milan Vuković nije zabranjen za nastavnike

Rad u OŠ Milan Vuković nije zabranjen za nastavnike

1113
2
Podijeli

osnovna skola milan vukovic 2OŠ Milan Vuković zatvorena je za đake i nastavu do 19. septembra radi bezbjednosti, najavio je nedavno ministar prosvjete Predrag Bošković. Posjetioci portala Radija Jadran, ipak, ukazuju da prosvjetari ove obrazovne ustanove svakog dana dolaze na posao, pitajući se zar opasnost nije jednaka za sve, nastavnike i učenike ?

Pojašnjenje smo zatražili od direktora škole Željka Bojovića:

Picerija i restoran

“Škola jeste zatvorena za održavanje nastave odlukom resornog Ministarstva za školsku 2016/2017, koja počinje od 31. avgusta 2016. Ali, rad u školi nije zabranjen budući da mi moramo obaviti popravne ispite za nastavnu 2015/2016., kao i ostale pripreme za predstojeću školsku 2016/2017., tako da smatram da je to namjera pojedinaca da se od svega napravi samo veći problem, za čim nema potrebe”, pojasnio je Bojović.

Zaposleni u školi, dolaze na posao svakog radnog dana, iako je nastava, do daljnjeg obustavljena.

Sa druge strane, on je istakao da bi već 15. septembra trebalo da bude poznato kada će tačno i gdje početi školska 2016/2017 godina:

zeljko bojovic rj“Za tada je ponovo najavljen sastanak resornog ministra Predraga Boškovića sa Savjetom roditelja škole. Tada ćemo zanti kada nastava tačno počinje i gdje će se ona obavljati, da li u matičnoj školi, ili u nekim drugim objektima”, dodao je on.

Bojović vjeruje da će se nastava i dalje, uz manje rekonstrukcije u objektu, obavljati u matičnoj zgradi, napominjući da za preciznu informaciju, bez insinuacija, treba sačekati 15. septembar.

Prilikom posljednje posjete školi, 31. avgusta, resorni ministar, Predrag Bošković, kazao je da je Opštna Herceg Novi tražila i mišljenje sudskih vještaka i 25. avgusta su dobili taj nalaz. Na osnovu njega i Elaborata škole, uz određene radove, zgrada može biti u funkciji tokom septembra.

“Počeli smo nova geološka istraživanja da bismo utvrdili stabilnost ovog dijela Savine. Postoje i druge informacije od prije desetak godina, pa ćemo ih uporediti  i utvrditi obim radova”  istakao je tada Bošković.

Dogovoreno je i sa direktorom škole, Željkom Bojovićem, da se do tada organizuju ekskurzije, nastava u prirodi i druge aktivnosti kako se kasnije zbog toga ne bi gubili časovi redovne nastave.

2 Komentari

 1. Glavno da nastavnici rade,to je vrlo bitno.Ma neka oni predaju lekcije,ucenici ce doci na kontrolni.E ovo ni u afriku nema sto kod nas ima.
  Nije se imaLo kad ispitat ovo od maja,no cekaste da skola pocne,bruka i sramota.Ne bi trebao niti jedan ucenik doc subotom..ne ne..pi sramote.
  0  0
 2. Tako to krene,mic po mic… a na kraju ce sve to doci u posjed tajkuna sa gornje Savine, pa ce svoju hacijendu prosiriti na skolu. Mutna posla,mutna posla…
  0  0

Ostavite komentar

*

code