RADE BOŽOVIĆ, KANDIDAT NOVSKE LISTE ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE HERCEG NOVI: NISAM KRIV...

RADE BOŽOVIĆ, KANDIDAT NOVSKE LISTE ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE HERCEG NOVI: NISAM KRIV ZA GREŠKE VLASTI

156
0
Podijeli

Doskorašnji član SNP-a, razoračan u domete koalicione vlasti na čelu sa SNP-om, Rade Božović, inače, aktuleni sekretar Sekretarijata za finansije opštine Herceg Novi, kandidat je Novske liste za predsjednika opštine.

Kao nestranačka ličnost, on sa Novskom listom vezuje zajedničku ljubav prema gradu, u kome je kako kaže, predsjednik Novske liste, Miloš Konjević, veoma omiljen i prepoznatljiv po zalaganju za projekte infrastrukture, kulture i obnove crkava. Predstvljajući Božovića kao časnog kandidata, domaćina, humanistu, Konjević je kazao da se Novska lista uključila u predsjedničku trku, jer „diže glas protiv svega što su gospoda na vlasti radila posljednjih 14 godina”.
– Urušili su sve što vrijedi u gradu, isturili su minorne političke subjkte u ozbiljne odlučivačke faktore i krojače naših sudbina, s pričama o partizanima, četnicima i Crnogorcima koristeći ih u stvaranju međusobne mržnje i trgovine – istakao je Konjević.
Na pressu je saopšteno da je Novska lista pregovarala „neformalno” sa svim političkim subjektima iz Herceg Novog tražeći podršku za njihovog kandidata, osim sa grupacijom okupljenom oko Obrada Gojkovića. To su ljudi ne samo iz SNP-a, nego su tu Mladen Rostović, Zoran Pestorić, Ilija Veselinović, Boćo Vujović, koji su u suštini odbornici SNP-a, tvrdi Miloš Konjević:
– Ta je družina potrošila posljednjih par mjeseci na lobiranje po selima i Mjesnim zajednicama za gospodina Gojkovića kako bi postao novi gradonačelnik, ne brigajući brigu što nam je grad blokiran iskopavanjima i što novska privreda trpi štetu zbog toga – istakao je Konjević ne vjerujući da bi „iko normalan mogao podržati kandidata Gojkovića za gradonačelnika”.
– Samo ih pitamo čime je to zaslužio? Zato što jer vjeran Srđanu Miliću. Zato što po mišljenje ide u Podgoricu?! Mi ne vjerujemo da neko gore zna gdje je bila Citadela, kada je napravljena Kanli Kula, gdje se nalazi Španjola, ko je bio Cikota, a još manje gdje su sela, koja je posjećivala ova svita zarad mandata.
Predstavljajući se medijima kao aktivni funkcioner u lokalnoj upravi Rade Božović im je malo i „podišao” zahavljujući na onome što su za to vrijeme pisali o njegovom angažmanu, a to je kaže za njega najbolja referenca i preporuka.
– Svjestan sam svih grešaka lokalne uprave i nefunkcionalnosti koalicije na vlasti, zato ne prihvatam kolektivnu odgovornost, jer sebe ne smatram krivim ni za jednu grešku ili promašaj vlasti. Od sada nastupam sam sa svojim imenom i prezimenom i sa onima koji me podržavaju, a to je prije svega „Novska lista i to čista”, kao i brojni građani, koji su mi ovih dana dali podršku – kaže Božović.
Ipak biće mu potrebno 9 potpisa odbornika da bi mogao da se kandiduje u Skupštini 17. aprila za predsjednika opštine. On ih vidi u svim partijama građanske orjentacije. Nezahvalne su prognoze, ali:
– Moj cilj, kao i „Novska liste” su vanredni izbori u jesen ove godine. Do tada želim da okupim sve slobodoumne građane, nezadovoljne i sa DPS-om i sa SNP-om i njihovom koalicijom, da nam se pridruže. Ujedno pozivam odbornike i članove svih partija, da se oslobode partijskih stega, budu slobodni građani. Građani koji misle svojom glavom i pridruže nam se. Želim da pravim građansku opciju za Herceg-Novi, bez obzira na dosadašnje opredjeljenje i članstvo svakog pojedinca, a da lider bude najbolji koji nam se pridruži – poručio je Božović.
Spekulacije da će SNP „izdejstvovati” prolongiranje Skupštine da bi konsolidovao redove, jer nema saglasja za Obrada Gojkovića, opravdane su.
– Sramota je ako to urade, jer nijesu prihvatili odlaganje koje je tražila Novska lista zbog velikog četvrtka i Vaskršnjih praznika – objašnjava Konjević.
Da postoji vjerovatnoća da se odloži izbor predsjednika potvrđuje i Rade Božović, smatrajući da ne mogu da navode kao razlog odlaganja veliki četvrtak, jer je on već potrošen, kao i parastos Milanu Spasiću i Seregeju Mašeri, koji je zakazan u isto vrijeme, jer su ih već odbili.
– Ako dođe do odlaganja, što ne isključujem, jedini razlog biće konsolidacija njihovih redova – uvjeren je Božović.
Do 29. aprila treba da bude izabaran predsjednik opštine, a ukoliko se to ne desi prelazno rješenje do izbora je najstariji potpresjednik opštine, kao v.d., u ovom slučaju to je Milan Vajagić.
– Bez obzira hoće li biti izabran predsjednik ili ne, sazrela je situacija za vanredne lokalne izbore, jer sastav paralamenta i sastav rukovodilaca lokalne uprave ne odražavaju volju građana, a vi mediji ste svjedoci koliko je nezadovoljstvo javnosti sa jednim i sa drugim – zaključio je Božović.
Novska lista je potvrdila da očekuje podršku za svog kandidata svih političkih subjekata u Herceg Novom, ali i da je njihovom kandidatu dao podršku lider DF-a Miodrag Lekić, koji je partner Novske liste.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code