RADIONICA O RAKU DOJKE I GRLIĆA MATERICE ZA ŽENE IZ HERCEG NOVOG

RADIONICA O RAKU DOJKE I GRLIĆA MATERICE ZA ŽENE IZ HERCEG NOVOG

608
0
Podijeli

Povodom Ružičastog oktobra, mjeseca borbe protiv raka dojke, sjutra će u 10 časova u Domu zdravlja biti održana radionica o raku dojke i grlića materice za žene iz opštine Herceg Novi.

Radionicu organizuju Dom zdravlja Herceg Novi, Udruženje zaposlenih žena Crne Gore „Žena danas”, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi radi podizanja svijesti žena o važnosti prevencije i redovnih pregleda.
Na otvaranju radionice učesnike će pozdraviti predsjednica opštine Nataša Aćimović, direktor hercegnovskog Doma zdravlja dr Vladimir Vodovar i predsjednica NVO „Žena danas” Rosa Popović, koja je i korodinatorka radionice.
O otkrivanju, liječenju i prevenciji karcinoma grlića materice govoriće dr Milovan Jovanović a o karcinomu dojke primarijus dr Nada Cicmil-Sarić. Potom će ginekolog Doma zdravlja govoriti o čestim bolestima kod žena, o tome koliko često dolaze na preglede i šta bi trebalo uraditi da se popravi opšta zdravstvena kultura.
Po završetku radionice, iza 13 h, biće organizovani pregledi za žene. Ukoliko interesovanje bude veliko, pregledi će za one koje ne dođe na red biti zakazani za neki drugi dan.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code