RADIONICA O ŽIVOTU OSOBA SA INVALIDITETOM U „NOVOJ ŠANSI“

RADIONICA O ŽIVOTU OSOBA SA INVALIDITETOM U „NOVOJ ŠANSI“

199
0
Podijeli

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore organizovaće sjutra u prostorijama NVO „Nova šansa u Novom”, radionicu o samostalnom življenju osoba sa invaliditetom, a nakon toga i Javnu debatu o Zakonu o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom.

Početak radionice najavljen je za 11 h.
Radionica o samostalnom životu je dio projekta „Sloboda izbora”, koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, posredstvom Programa malih grantova Demokratske komisije.
Javna debata se organizuje u okviru projekta “Kako Zakon postaje praksa?” (How the Law becomes practice?), koji je finansijski podržala Britanska ambasada u Podgorici. Cilj je promocija novog Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom i podsticanje osoba s invaliditetom na korišćenje mehanizama koje on nudi, kao i javnih institucija i drugih subjekata da preduzmu mjere kako bi se smanjio stepen diskriminacrje po osnovu invaliditeta.
Na javnoj debati će govoriti, pored ostalih, direktorka Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Blanka Radošević Marović. Biće predstavljene novine u Zakonu, preduzete mjere u opštini Herceg Novi za smanjenje stepena diskriminacije po osnovu invaliditeta i stanje u opštini kada je riječ o stausu osoba s invaliditetom.
Javna debata je prilika da se učesnici i učesnice upoznaju i razjasne potencijalne nedoumice oko novina koje donosi Zakon o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom usvojen u Skupštini Crne Gore u junu ove godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code