RADIONICA U DOMU ZA VRATLOM: KAKO SE GRADI SUVOMEĐA

RADIONICA U DOMU ZA VRATLOM: KAKO SE GRADI SUVOMEĐA

105
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Planinarski klub “Subra” od danas do 14. juna u okolini doma “Za Vratlom” organizuje radionicu tradicionalne vještine gradnje sa kamenom “na suvo”.

Cilj radionice je upoznati što širi krug ljudi sa drevnim tehnikama gradnje, izgledom, razlozima nastanka i nestanka, prednostima i manama gradnje suvomeđe, kao i kulturološkim, pa i turističkim značajem ovog nasljeđenog tipa antropogenog pejzaža. Radionica će se realizovati kao kombinacija teoretskih predavanja i praktičnog rada na terenu, gdje bi na kraju kao proizvod zajedničkog rada trebalo da se dobije u tradicionalnom duhu uređena okolina planinarskog doma „Za Vratlom”, kao stara-nova neprolazna kulturna vrijednost.

Picerija i restoran

Predviđeni predavači, odnosno demonstratori biće: novinar, publicista, gastronom i čovjek uključen u mnoge projekte vezene za očuvanje baštine Mašo Čekić, zidar, čovjek sa velikim praktičnim iskustvom stanovnik sela Kameno, a tokom ljeta i samog Orjena, sa katunom u podnožju Subre Leso Mandić, te novinar i publicista Miraš Martinović. Njegov rad obilježavaju antičke teme i zaboravljeni pejzaži Crne Gore. Njima će se pridružiti i arheolog PK “Subra” i graditelj kamenih pješačkih puteva po Orjenu Željko Starčević.

U domu će biti obezbijeđen smještaj učesnika i teoretska nastava.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code