Radionice u školi u Zelenici za bolju primjenu inkluzije

Radionice u školi u Zelenici za bolju primjenu inkluzije

0
Podijeli

U OŠ Ilija Kišić u Zelenici organizovno je  nekoliko radionica posvećenih potpunoj primjeni inkluzivne prakse. Prihvatili su reporuku resornog Ministarstva da unaprijeđuju inkluzivni proces  i promovišu inkluzivne principe raznim aktivnostima, da obezbijede saradnju sa lokalnom zajednicom.

Najprije je organizovana radionica sa učenicima osmih i devetih razreda kao i sa učenicima koji su uključeni u Đački parlamemnt. Tema radionice bila je “Protiv diskriminacije, za uvažavanje različitosti”, a realizatori pedagoškinja Vjera Niković i defektološkinja, Aleksandra Kontić.

Picerija i restoran

Druga radionica bila je namjenjena nastavnom osoblju škole. Tema radionice  bila je “Važnost, vrste i načini prilagođavanja nastavnih sadržaja  učenicima sa posebnim potrebama” , a realizatori defektološkinje Bojana Kastratović Franquelli i Dara Vešović.

Završnu radionicu za predstavnike škola i vrtića iz lokalne zajednice realizovala je defektološkinja Svetlana Vukašinović, a tema radionice bila je “Značaj inkluzivnog obrazovanja i uloga ekspozitura”.

– Osnovni cilj ovih aktivnosti je širenje inkluzivne kulture, promovisanje inkluzivnih principa i implementacija inkluzivne prakse u vaspitno-obrazovni sistem – napominje direktor OŠ Ilija Kišić, Đorđije Radović.

Aktivnosti  škole u promovisanju  inkluzivnog obrazovanja biće nastavljene i u narednom periodu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code