Radionice za francuski jezik i umjetnost Avenir otvorio za sve mališane

Radionice za francuski jezik i umjetnost Avenir otvorio za sve mališane

0
Podijeli

Ljetnje jezičko-kreativne radionice, u trajanju od tri sedmice, koje duži niz godina organizuje hercegnovsko Udruženje Avenir, otvorene su i ovog ljeta. Radionice su organizovane od 17. jula do 3. avgusta, svakog radnog dana u jutranjim časovima.

Namijenjene su svoj djeci, bez obzira na nivo znanja francuskog jezika, djeci koja žele na kvalitetan način da provedu jedan dio ljetnjeg raspusta.

Picerija i restoran

– Koristeći interdisciplinarni pristup i kombinujući književnost sa ostalim umjetničkim izrazima, pedagoška ekipa iz „Avenira“ će nastojati da kod djece razvije interesovanje za francuski jezik, kulturu i umjetnost. S obzirom da su životinje centralna tema ovogodišnjih radionica, svakodnevno će se raditi na pripremi muzičko-scenskog spektakla „Slon“, po tekstu belgijskog književnika Karla Norca u kombinaciji sa muzikom francuskog kompozitora Kamij Sen Sansa. Svaki polaznik ljetnje radionice će imati ulogu u ovom projektu koje će ovo udruženje pokušati naknadno da plasira za festivale frankofonog pozorišta u regionu i u Evropi – kažu za Radio Jadran u NVO Avenir.

Već dvanaest godina Avenir promoviše francuski jezik i kulturu u zemlji i inostranstvu. Iza sebe ima nekoliko uspješnih projekata, kao i učešća na nekoliko pozorišnih festivala na francuskom jeziku u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Francuskoj i Italiji.

Tokom godine ovo Udruženje nudi intenzivne časove francuskog jezika za sve uzraste i priprema polaznike za DELF ispite (međunarodno priznata diploma za znanje francuskog jezika po Evropskom okviru za strane jezike). Dobijanje te diplome omogućava dodatne bodove pri upisu u crnogorske srednje škole i fakultete. Dobijanjem nivoa B2 svaki kandidat je oslobođen jezičkih testova pri upisu na univerzitete u Francuskoj.

Inače, francuski jezik se u svijetu najviše izučava poslije engleskog i trenutno broji oko 270 miliona govornika. Jedan je od zvaničnih jezika Evropske unije i samo je karta više za sve one koji žele da grade karijeru u školstvu, turizmu, umjetnosti, diplomatiji, ekonomiji i slično.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code