Radman: Koalicija stabilna, lideri lokalnog DPS-a i Izbora treba da raščiste odnose

Radman: Koalicija stabilna, lideri lokalnog DPS-a i Izbora treba da raščiste odnose

2948
13
Podijeli

radman-press-2610Na jedno od brojnih novinarskih pitanja koliko je izvjestan opstanak vladajuće koalicije u Herceg Novom, DPS-Izbor nakon otvorenih kritika u javnosti lidera Izbora da lokalni DPS koči razvojne projekte, predsjednik novske Skupštine, Andrija Radman je bio kategoričan, da je koalicija stabilna.

–      Koaliciju čine dva partnera i odnose sami uređuju, ostaju u partnerskom odnosu isključivo voljama dva partnera. DPS je potpuno posvećen razvoju grada, što se i pokazalo kroz podršku Vlade svim projektima koji su dolazili iz Herceg Novog. Zadovoljstvo mi je što mogu da konstatujem da je naš koalicioni partner unio novu energiju i kreativnost i što je pokazao da je Herceg Novi jedna od rijetkih opština koja ima inicijativu za projekte, koji ne generiše samo pitanje problema, nego nudi i rješenja. Ne tražimo da neko drugi riješava naše stvari, nego to radimo sami.

Ipak, da li su politički odnosi lokalnih koalicionih partnera na nivou na kojem bi trebalo da budu, Radman priznaje da ima neslaganja i neshvatanja, ali da to treba da politički između sebe sami riješe i razgovoaraju. U lokalnoj samoupravi nema problema u funkcionisanju, tvrdi Radman.

–      Tim koji radi sada bez obzira na promjenu koja će uslijediti u decembru neće trpjeti bilo koju negativnu posljedicu. Mislim da je koalicioni partner Izbor rekao da nema problema sa lokalnom upravom i podrškom države i vrha DPS-a, već sa lokalnim političkim subjektima. U DPS-u postoje organi na lokalnom nivou koji treba da daju odgovor i da suprostave argument ako imaju problem sa Izborom, jasan je Radman.

On i predsjednica Opštine Nataša Aćimović negirali su na pressu  informacije da je došlo do smjena v.d. sekretara za urbanizam Vlada Gardaševcića i v.d. direktorke TO Bojane Blagojević, odnosno da je nezakonito razriješen v.d. direktor JKS, Branko Božović.

13 Komentari

  1. previše se gubi vremena na analizama rukovodećeg kadra,gradjani trebaju konkretne rezultate u brojkama i evrima šta je uradjeno u odnosu na palnitarano za ovu godinu,pa analiza kvantitativna i kvalitativna.ima li u opštini i jedna isnstitucija,stručna ,naučna da da oscjenu rada lokalne uprave objektivno po utvrdjenim standardima,pa da na osnovu toga gradjani novoga ocjenjuju rad uprave koja raspolaže njihovim-našim novcem a bogami i životima u neku ruku,malo je konkretne odgovornosti,sve uopšteno uz objektivne smetnje koje kao neki drugi stvaraju…hik rodus hiksalte……nikad više se neće ponoviti ova godina ,stariji smo kriteriji su izoštreniji,,ne samo muzike i igara…………………………………..1
    0    0
  2. Situacija je nikad gora, jedno ludilo i politicko i opste.O legitimitetu da ne pricamo, koalicija je potpuno iznuđena i visi o koncu, tako da su ove price samo obicna naklapanja!
    0    0

Ostavite komentar

*

code