Radman: Koalicija stabilna, lideri lokalnog DPS-a i Izbora treba da raščiste odnose

Radman: Koalicija stabilna, lideri lokalnog DPS-a i Izbora treba da raščiste odnose

3165
13
Podijeli

radman-press-2610Na jedno od brojnih novinarskih pitanja koliko je izvjestan opstanak vladajuće koalicije u Herceg Novom, DPS-Izbor nakon otvorenih kritika u javnosti lidera Izbora da lokalni DPS koči razvojne projekte, predsjednik novske Skupštine, Andrija Radman je bio kategoričan, da je koalicija stabilna.

–      Koaliciju čine dva partnera i odnose sami uređuju, ostaju u partnerskom odnosu isključivo voljama dva partnera. DPS je potpuno posvećen razvoju grada, što se i pokazalo kroz podršku Vlade svim projektima koji su dolazili iz Herceg Novog. Zadovoljstvo mi je što mogu da konstatujem da je naš koalicioni partner unio novu energiju i kreativnost i što je pokazao da je Herceg Novi jedna od rijetkih opština koja ima inicijativu za projekte, koji ne generiše samo pitanje problema, nego nudi i rješenja. Ne tražimo da neko drugi riješava naše stvari, nego to radimo sami.

Picerija i restoran

Ipak, da li su politički odnosi lokalnih koalicionih partnera na nivou na kojem bi trebalo da budu, Radman priznaje da ima neslaganja i neshvatanja, ali da to treba da politički između sebe sami riješe i razgovoaraju. U lokalnoj samoupravi nema problema u funkcionisanju, tvrdi Radman.

–      Tim koji radi sada bez obzira na promjenu koja će uslijediti u decembru neće trpjeti bilo koju negativnu posljedicu. Mislim da je koalicioni partner Izbor rekao da nema problema sa lokalnom upravom i podrškom države i vrha DPS-a, već sa lokalnim političkim subjektima. U DPS-u postoje organi na lokalnom nivou koji treba da daju odgovor i da suprostave argument ako imaju problem sa Izborom, jasan je Radman.

On i predsjednica Opštine Nataša Aćimović negirali su na pressu  informacije da je došlo do smjena v.d. sekretara za urbanizam Vlada Gardaševcića i v.d. direktorke TO Bojane Blagojević, odnosno da je nezakonito razriješen v.d. direktor JKS, Branko Božović.

13 Komentari

  1. previše se gubi vremena na analizama rukovodećeg kadra,gradjani trebaju konkretne rezultate u brojkama i evrima šta je uradjeno u odnosu na palnitarano za ovu godinu,pa analiza kvantitativna i kvalitativna.ima li u opštini i jedna isnstitucija,stručna ,naučna da da oscjenu rada lokalne uprave objektivno po utvrdjenim standardima,pa da na osnovu toga gradjani novoga ocjenjuju rad uprave koja raspolaže njihovim-našim novcem a bogami i životima u neku ruku,malo je konkretne odgovornosti,sve uopšteno uz objektivne smetnje koje kao neki drugi stvaraju…hik rodus hiksalte……nikad više se neće ponoviti ova godina ,stariji smo kriteriji su izoštreniji,,ne samo muzike i igara…………………………………..1
    0    0
  2. Situacija je nikad gora, jedno ludilo i politicko i opste.O legitimitetu da ne pricamo, koalicija je potpuno iznuđena i visi o koncu, tako da su ove price samo obicna naklapanja!
    0    0

Ostavite komentar

*

code