RADNICI BIVŠEG „NOVOG PRVOBORCA“, NAKON 7 GODINA OKONČALI ROČIŠTA – ČEKAJU PRESUDU

RADNICI BIVŠEG „NOVOG PRVOBORCA“, NAKON 7 GODINA OKONČALI ROČIŠTA – ČEKAJU PRESUDU

75
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Sva ročišta u hercegnovskom Osnovnom sudu po tužbama bivših radnika Prvoborca danas su nakon 7 godina i preko 50 parnica završena -potvrdio je za Radio Jadran jedan od bivših zaposlenih, Zahid Hodžić.

– Sve parnice su završene i sada nakon pravosnažne odluke Osnovnog suda koju očekujemo za 15 dana, o svemu će odlučiti Viši sud, ali bitno je da smo uspjeli da sva ročišta završimo i veoma smo zadovoljni zbog toga – kazao je Hodžić.
Ovakav ishod bivši radnici Prvoborca očekivali su još 24. aprila, kao i isplatu preostalog dijela zarada, za 77 radnika.
Oni su tužili poslovodstvo Novog Prvoborca za neisplaćena dugovanja, u iznosu od oko milion eura, u periodu od kraja 2008. do 10. novembra 2011. godine i stečaja.
Po podacima Centralne depozitarne agencije najveći vlasnik Novog Prvoborca sa oko 39,79 odsto akcija je kompanija Pit investments registrovana na Britanskim djevičanskim ostrvima.
Vlada Crne Gore ima 21,42 odsto, Mellie investment 8,63 odsto, Opština Herceg Novi 2,9 odsto, Preduzeće za izgradnju Podgorica 2,7 odsto, Elektroprivreda oko 1,8 odsto, Jugobanka Beograd 1,6 odsto. Kompanija Accord iz Budve posjeduje 1,58 odsto, dok po oko 1,38 odsto dionica imaju Merkur i fond Western Balkan Investment i 172 malih akcionara.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code