Radnici Brodogradilišta očekuju posao na velikom doku

Radnici Brodogradilišta očekuju posao na velikom doku

3437
10
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_jul_brodogradiliste_brod_2307Preostali radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela, većina od 182-oje njih koji su angažovani tokom stečaja, održali su jutros sastanak sa predstavnicima Sindikata. Razmotrili su budući status nakon što je veliki dok od juče i zvanično vlasništvo litvanske kompanije AB Vakaru Laivu Gamykla.

Radnici nijesu imali nikakvih zahtjeva, ali očekuju da će biti angažovani na pripremi doka za tegljenje u Litvaniju, kaže nam predsjendik Sindikata, Mladen Krivokapić.

Picerija i restoran

– Čekamo ponudu novog vlasnika da vidimo koliko ćemo raditi i koliko će biti remonta na tom doku, jer to još nije usaglašeno. Nadamo se da ćemo biti uposleni onako kako nam je i obećano.

Krivokapić je juče našem radiju kazao da će veliki dok ostati u Brodogradilištu najvjerovatnije do polovine avgusta. Ukoliko do tada ne isplovi za Litvaniju neće prije iduće godine u aprilu. Jer, problem je nevrijeme u moreuzu Biskaj, zbog čega osiguravajuće kuće neće da preuzmu rizik.

Da bi se dok osposobio potrebno je izvjesno vrijeme, a za navigaciju do Litvanije 45 dana. Svi radnici treba da dobiju nove ugovore. Podsjetićemo da je stečajni upravnik Brodogradilišta, Žarko Ostojić početkom juna potpisao ugovor o prodaji velikog doka, vrijedan 11 miliona eura, sa litvanskom kompanijom AB Vakaru Laivu Gamykla. Ugovor je u ime kupca potpisala barska agencija Abako, koja ga zastupa, a ugovor je ovjeren kod notarke, Tamare Marić iz Herceg Novog.

10 Komentari

  1. Trazimo odgovor od MLADENA KRIVOKAPICA kad ce bit isplaceno (plate,zimnice,postanarski)obecano nam je 25 juna pa je MLADEN izjavio da je 29 juna u 12:00 ta sumaaaaaaa para ce se naci na nasim racunima?kad i zasto nije?pa sledece pitanje kad ce mo dobit otpremnine ?GLADNI smo mi i nase porodice…

  2. od para nista!zao mi je sto ih ocekujemo!zamajavanje naroda,daj Boze da ih dobijete ali tesko nego ne znate da narod svaki dan sjedi pred skupstinu u pg koji godinama veka otpremnine a niko na njih i ne geda,da li smo zedni,gladni ili ne nikoga ne interesuje!cisto zamajavanje gladnog i scrplenog,napacenog naroda!pravde u ovoj drzavi nikad nece biti!ajmo se udruziti i svi na ulice sa porodicama!

  3. Sto nepisete o tome da su radnici prevareni I ovaj put. I da je ukraden papir bez kog radnici nemogu dobiti svoja potrazivanja., o tome je jutros bio sastanak na kapiji a ne o angazovanosti rada na doku.pisite kako smo opet prevareni I pokradeni. Bruka I sramota.

Ostavite komentar

*

code