Radnici Brodogradilišta očekuju posao na velikom doku

Radnici Brodogradilišta očekuju posao na velikom doku

3203
10
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_jul_brodogradiliste_brod_2307Preostali radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela, većina od 182-oje njih koji su angažovani tokom stečaja, održali su jutros sastanak sa predstavnicima Sindikata. Razmotrili su budući status nakon što je veliki dok od juče i zvanično vlasništvo litvanske kompanije AB Vakaru Laivu Gamykla.

Radnici nijesu imali nikakvih zahtjeva, ali očekuju da će biti angažovani na pripremi doka za tegljenje u Litvaniju, kaže nam predsjendik Sindikata, Mladen Krivokapić.

– Čekamo ponudu novog vlasnika da vidimo koliko ćemo raditi i koliko će biti remonta na tom doku, jer to još nije usaglašeno. Nadamo se da ćemo biti uposleni onako kako nam je i obećano.

Krivokapić je juče našem radiju kazao da će veliki dok ostati u Brodogradilištu najvjerovatnije do polovine avgusta. Ukoliko do tada ne isplovi za Litvaniju neće prije iduće godine u aprilu. Jer, problem je nevrijeme u moreuzu Biskaj, zbog čega osiguravajuće kuće neće da preuzmu rizik.

Da bi se dok osposobio potrebno je izvjesno vrijeme, a za navigaciju do Litvanije 45 dana. Svi radnici treba da dobiju nove ugovore. Podsjetićemo da je stečajni upravnik Brodogradilišta, Žarko Ostojić početkom juna potpisao ugovor o prodaji velikog doka, vrijedan 11 miliona eura, sa litvanskom kompanijom AB Vakaru Laivu Gamykla. Ugovor je u ime kupca potpisala barska agencija Abako, koja ga zastupa, a ugovor je ovjeren kod notarke, Tamare Marić iz Herceg Novog.

10 Komentari

 1. Radnici nece dobit nit zarade nit zimnice nit postanarko a kamoli otpremnine….sve je jasno da se nelazemo
  0  0
 2. Trazimo odgovor od MLADENA KRIVOKAPICA kad ce bit isplaceno (plate,zimnice,postanarski)obecano nam je 25 juna pa je MLADEN izjavio da je 29 juna u 12:00 ta sumaaaaaaa para ce se naci na nasim racunima?kad i zasto nije?pa sledece pitanje kad ce mo dobit otpremnine ?GLADNI smo mi i nase porodice…
  0  0
 3. od para nista!zao mi je sto ih ocekujemo!zamajavanje naroda,daj Boze da ih dobijete ali tesko nego ne znate da narod svaki dan sjedi pred skupstinu u pg koji godinama veka otpremnine a niko na njih i ne geda,da li smo zedni,gladni ili ne nikoga ne interesuje!cisto zamajavanje gladnog i scrplenog,napacenog naroda!pravde u ovoj drzavi nikad nece biti!ajmo se udruziti i svi na ulice sa porodicama!
  0  0
 4. Necemo sipak bar nar da dobijamo.ujtro nebudimo mirni svi u 7h na kopiju cak i penzioneri kojima je ukinuta otpremnina od 8000 e…
  0  0
 5. Sto nepisete o tome da su radnici prevareni I ovaj put. I da je ukraden papir bez kog radnici nemogu dobiti svoja potrazivanja., o tome je jutros bio sastanak na kapiji a ne o angazovanosti rada na doku.pisite kako smo opet prevareni I pokradeni. Bruka I sramota.
  0  0
 6. Jutros su se kolege okupile povodom isplata,i vi dajete izjavu o doku sta je sa isplatom ?dokle ce mo da cekamo i zivimo u lazima…
  0  0

Ostavite komentar

*

code