Radnici norveške komunalne firme “Innherred renovasjon” donirali ambulantno vozilo Domu zdravlja

Radnici norveške komunalne firme “Innherred renovasjon” donirali ambulantno vozilo Domu zdravlja

1453
8
Podijeli

donacija vozila dom zdravlja 150216 1V.d. predsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković, uručio je danas ambulantno vozilo rukovodstvu Doma zdravlja, koje je donacija radnika norveške komunalne firme “Innherred renovasjon” iz grada pobratima Herceg Novog, Levangera, koja već duže vrijeme sarađuje sa Opštinom Herceg Novi.
Vozilo će koristiti poboljšanju usluga koje pruža ova zdravstvena ustanova, kazao je Janković, prilikom uručenja ključeva direktoru Doma Zdravlja, dr Vladimiru Vodovaru. Realizaciju ove donacije u velikoj mjeri pomogao je i počasni građanin Levangera u Herceg Novom, Perl Jare Eriksen, koji kontinuirano radi na učvršćivanju saradnje Levangera i Norveške sa Herceg Novim, istakao je Janković.
donacija vozila dom zdravlja 150216 2“Ono što je veoma interesantno i bitno u čitavoj ovoj priči je to što vozilo nije donatorstvo ove komunalne firme, već njenih radnika. Prilikom susreta sa predstavnicima kompanije, saopšteno mi je da su radnici donijeli odluku o donaciji ovog automobila tako što su se odrekli upotrebe svojih vozila na određeni period. Tako su sredstva koja bi inače potrošili za gorivo, odvajali u posebnu kasu, i koristili razne igre koje su organizovali, i tim prihodima obezbijedili ovo vozilo”, istakao je Janković.

On je podsjetio da ovo nije prva donacija ovog preduzeća Herceg Novom, jer su ranije donirali 4 specijalna vozila DOO Čistoći, a značajno su pomogli i opremanje Reciklažnog centra. Podsjetio je i da saradnja sa Levangerom traje skoro 40 godina, konstantno se razvijajući i kroz saradnju sa komunalnim preduzećima iz Norveške.
donacija vozila dom zdravlja 150216 3Direktor hercegnovskog Doma zdravlja, dr Vladimir Vodovar zahvalio je v.d. predsjedniku Opštine, Draganu Jankoviću, Opštini i posebno kako je kazao, plemenitim ljudima u firmi “Innherred renovasjon” na ovoj vrijednoj donaciji.
“Ovim sanitetskim vozilom Služba za sanitetski prevoz Doma zdravlja Herceg Novi, poboljšaće sigurnost i udobnost prevoza pacijenata, što je i zadatak Doma zdravlja do najbližih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori”, naveo je Vodovar.
On je istakao da Dom zdravlja ima 4 sanitetska vozila, kojima kako je kazao mogu zadovoljiti sve potrebe pacijenata.

Picerija i restoran

8 Komentari

  1. Lijep gest i potvrda dugogodisnjeg prijateljstva! Predlazem da opstina Herceg Novi ugosti barem desetak radnika te firme , valjda se toliko moze, da ih pozove na desetak dana tokom proljeca ili ljeta! Da uzvratimo dio paznje tim divnim ljudima, a ne samo da cekamo donacije od njih!
    0    0
  2. Hvala Norvezanima, ciji premijer ide biciklom na posao, bez obezbjedjenja, a sva imovina njegova se moze provjeriti jednim ,,klikom,, na svakom kompjuteru.On je onda primjer za radnike,koji su onda sposobni za ovakav gest.Ako se mi ugledamo na naseg ,,prvog covjeka,, gledali bi da namirimo familiju, na ustrb svojih sunarodnika.Kako bi onda ,takvi,pomogli drugome narodu?!Gledajmo i ucimo!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code