RADNICI „NOVOG PRVOBORCA“ TRAŽE OTVARANJE FIRME

RADNICI „NOVOG PRVOBORCA“ TRAŽE OTVARANJE FIRME

160
0
Podijeli

novi_prv_radnici2Sindikat AD „Novi Prvoborac“ zvanično je predao Privrednom sudu u Podgorici zahtjev za stečaj te kompanije, jer je, po mišljenju radnika, to jedini način da donekle budu obeštećeni.

U međuvremenu firma je i dalje zatvorena, po nalogu inspekcije, a rukovodstvo nema nikakav kontakt sa radnicima.

Picerija i restoran

Predsjednik sindikata Zahid Hodžić kazao nam je da su se stekli uslovi da firma bude otvorena, jer je opština Herceg Novi potpisala sa Ministarstvom finansija ugovor o cesiji. Tako će Ministarstvo uplatiti 150 000 eura za poreze i doprinose na plate radnika. Dopis sa zahtjevom za otvaranje firme uputili su i ministru rada i socijalnog staranja Suadu Numanoviću.

– To je za nas veoma značajno, a otvaranje firme je neophodno zbog radnika koji su stekli uslove za penziju i treba im dokumentacija, kako bi ostvarili to svoje pravo – objašnjava Hodžić.

Uplata preostalih 150 000 eura koje opština treba da isplati AD „Novi Prvoborac“ za  nadoknadu za zemljište u Nemiloj, na kojem će  graditi fabriku za preradu otpadnih voda – još nije izvršena.

Radnici ne očekuju da će rukovodstvo tim novcem rješavati njihove probleme, jer je račun firme u blokadi već dvije ipo godine, pa će pare otići povjeriocima.

Nemoćni da riješe svoje probleme, tražiće, prema riječima Hodžića i vanrednu Skupštinu akcionara. Na njoj bi trebalo da se pojave i predstavnici Vlade, jer je država vlasnik preko 22 % akcija te kompanije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code