RADNICI „NOVOG PRVOBORCA“ TRAŽE OTVARANJE FIRME

RADNICI „NOVOG PRVOBORCA“ TRAŽE OTVARANJE FIRME

83
0
Podijeli

novi_prv_radnici2Sindikat AD „Novi Prvoborac“ zvanično je predao Privrednom sudu u Podgorici zahtjev za stečaj te kompanije, jer je, po mišljenju radnika, to jedini način da donekle budu obeštećeni.

U međuvremenu firma je i dalje zatvorena, po nalogu inspekcije, a rukovodstvo nema nikakav kontakt sa radnicima.

Predsjednik sindikata Zahid Hodžić kazao nam je da su se stekli uslovi da firma bude otvorena, jer je opština Herceg Novi potpisala sa Ministarstvom finansija ugovor o cesiji. Tako će Ministarstvo uplatiti 150 000 eura za poreze i doprinose na plate radnika. Dopis sa zahtjevom za otvaranje firme uputili su i ministru rada i socijalnog staranja Suadu Numanoviću.

– To je za nas veoma značajno, a otvaranje firme je neophodno zbog radnika koji su stekli uslove za penziju i treba im dokumentacija, kako bi ostvarili to svoje pravo – objašnjava Hodžić.

Uplata preostalih 150 000 eura koje opština treba da isplati AD „Novi Prvoborac“ za  nadoknadu za zemljište u Nemiloj, na kojem će  graditi fabriku za preradu otpadnih voda – još nije izvršena.

Radnici ne očekuju da će rukovodstvo tim novcem rješavati njihove probleme, jer je račun firme u blokadi već dvije ipo godine, pa će pare otići povjeriocima.

Nemoćni da riješe svoje probleme, tražiće, prema riječima Hodžića i vanrednu Skupštinu akcionara. Na njoj bi trebalo da se pojave i predstavnici Vlade, jer je država vlasnik preko 22 % akcija te kompanije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code