RADNICI NOVSKOG “VODOVODA” OD NOVEMBRA PROŠLE GODINE BEZ PLATA

RADNICI NOVSKOG “VODOVODA” OD NOVEMBRA PROŠLE GODINE BEZ PLATA

324
0
Podijeli

vodovod upravna zgradaAko se izuzme povremeno jednokratna pomoć preko Sindikata, radnici hercegnovskog JP „Vodovod i kanalizacija”, odnosno u transformisanju u DOO, od novembra prošle godine nijesu primili zvanično niti jedan lični dohodak.
Situacija je alarmantna u skoro svakoj sferi funkcionisanja preduzeća. Račun je blokiran mjesecima, dugovi se nagomilavaju. Kako saznajemo danas je i nekolicina radnika poslata na prinudni godišnji odmor, jer menadžment kompanije nije u mogućnosti da ispunjava obaveze prema zaposlenima.

Trebalo je, po nekim informacijama, da bude organizovan i štrajk radnika, ali to je demantovao predsjednik Sindikata ovog preduzeća, Trifun Dedajić. On,međutim, ostavlja otvorenu mogućnost da se zbog sveopšte situacije ipak organizuje štrajk, ali svakako, kako je rekao Radiju Jadran, ne prije nego se ispoštuju sve zakonske obaveze oko organizovanja protesta.
– Pokrenuta je inicijativa i sve će biti jasnije do petka – kaže on.
Dedajić će, na predlog rješenja Skupštine opštine, biti predstavnik iz reda zaposlenih Društva sa ograničenom odgovornošću „Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi u Odboru direktora ovog transformisanog preduzeća. Ostali predloženi članovi po ovom rješenju su: Milan Kovačević predsjednik i članovi Božo Vučković, MilosavDabović, Vesna Babović, Veljko Denda, Pero Kraljević, Goran Čabarkapa i Zahid Hodžić.
O ovome će hercegnovski odbornici dati konačnu riječ, na sjednici SO, zakazanoj za četvrtak. Kada njihovi mandati budu verifikovani, biće raspisan konkurs za dirktora preduzeća, a na osnovu ponuđenog Odbor direktora daće i svoj predlog.
S druge strane saznajemo nezvanično i sasvim izvjesno, da jedna članica vladajuće koalicije u Herceg Novom definitivno neće biti za reizbor Zorana Šabanovića u slučaju da on ponovo konkuriše na mjesto direktora, te da je to i zvanični stav partije.
“Može da bude iz SNP-a, ali Šabanović više neće biti direktor”, kaže provjeren izvor Radija Jadran.
“To je tamo fabrika para, u kome vlada bezakonje, preuzeće koje je dobro radilo i imalo dobru naplatu domaćinstava i privrede, a novca nema. Račun blokiran, radnici bez plata, podnešene su i dvije krivične prijave, a postoje i sumnje u nezkonite radnje u okviru javnih nabavki. Tražićemo reviziju čitavog poslovanja Vodovoda i nakon potpunog i tačnog uvida u poslovanje i finansijsku situaciju upoznaćemo javnost sa stanjem koje smo zatekli u preuzeću – kaže dalje Jadranov izvor. Uskoro će, kako navodi dalje, na “dnevni red” doći opet i Parking servis, Herceg Fest, te lokalni javni servis Radio Herceg Novi.
Inače i danas smo kao i mnogo puta do sada ponudili v.d. dirktoru Zoranu Šabanoviću (ako je on v.d. direktor) intervju na našem radiju, kako bi se čula i druga strana, ali on nije odgovorio na poruku niti na pozive.

Picerija i restoran

 

Prvo javno nadmetanje za prodaju objekta Vektra Boke “Amerika” danas nije uspjelo. Pivredni sud će, kako je Zoran Šabanović, izjavio za lokalni javni servis, raspisati ponovo javnu licitaciju, ali će tada objekat biti ponuđen za samo 250 hiljada eura. To je duplo manje od prvobitne vrijednosti. Sredstvima od prodaje „Amerike” trebalo je da bude namiren dug za vodu Vektra Boke prema „Vodovodu”, a da onda to preduzeće plati dug za struju od 700 hiljada eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code