Radnici “Vodovoda i kanalizacije” obnovili stari magacinski objekat u Zelenici

Radnici “Vodovoda i kanalizacije” obnovili stari magacinski objekat u Zelenici

4
Podijeli

Stari pogon za mehanizaciju “Vodovoda i kanalizacije” DOO u Zelenici, u kome su smještene radionice, centralni magacin, kancelarije za administraciju i radnike na mreži, izgrađen u doba austrougarske vlasti, renoviran je.

Krajem septembra započeta je velika restauracija ovog prostora, kako bi se poboljšali uslovi rada i objekat opremio, uz poštovanje svih standarda, kaže v.d direktora tog preduzeća, Olivera Doklestić.

Picerija i restoran

– Magacinski prostor je građevinsko-zanatski urađen, skinute su stare instalacije, napravljena međuspratna konstrukcija, izbačen stari nekorisni materijal, napravljena nova kancelarija za magacionere, urađeno presortiranje materijala, tako da danas imamo sasvim drugačije stanje. Radovi su nas koštali oko 6 hiljada eura i to se odnosi na nabavku materijala, čelične konstrukcije, oplate, nabavku boja, elektromaterijala i slično – navodi Doklestić.

U magacin su ubačene nove platforme za odlaganje vodovodnog materijala i kutije za njihovo skladištenje i revitalizovan je postojeći elektro sistem. Sve radove obavili su isključivo zaposleni u ovom preduzeću.

Pored magacinskog prostora, radnici Vodovoda uredili su prijavnicu, u kojoj su okrečeni zidovi, ofarbana ulazna kapija, nabavljen novi aparat za prijavljivanje i postavljeni novi reflektori.
Uređene su i kancelarije službe kanalizacije i uređen je magacin za potrebe službe, kao i ostale kancelarije u sklopu radionice. Ovi prostori su okrečeni, prefarbana je unutrašnja stolarija, ugrađeni novi plutajući podovi (laminati), zamjenjeni prozori i potreban kancelarijski materijal, informiše Doklestić.

U radnom prostoru u Zelenici smješten je vozni park preduzeća, teška i laka građevinska mehanizacija, vozila za operativno djelovanje na mreži vodovoda i kanalizacije, tu se obavlja remont vozila, dok se u baždarnici popravljaju i čiste vodomjeri. U tom dijelu je 55 stalno zaposlenih radnika i 15 pod ugovorom.

Uz građevinske i molerske radove u svom objektu, radnici Vodovoda našli su vremena i za društveno odgovorne poslove, pa su u oktobru u Osnovnoj školi “Orjenski bataljon”, na poziv direktorice, Jarmile Radović pomogli oko restauracije sanitarnih čvorova.

– Ekipa vodoinstalatera i pomoćnih radnika je čitavu sedmicu radila rekonstrukciju sanitarnih čvorova u školi. Pri tome donirali smo vodovodne i kanalizacione cijevi i pokrenuli i druga preduzeća u opštini Herceg Novi da se sanitarni čvorovi u školi privedu kraju i da djeca dobiju bolje uslove boraka u školskom objektu – kazala je Dokelstić.

U akciji sanacije mokrih čvorova u školi u Bijeloj, pored Vodovoda, učestvovale su i firme Carine, Krušo, Katunjanin, Feroplet i Voli.

4 Komentari

  1. OLIVERA, AKO RADNICIMA VODOVODA PONUDIŠ 10% OD VRIJEDNOSTI UŠTEDJENE VODE KOJA SADA NEKONTROLISANO CURI KROZ NOVSKU REGIJU, BUDI SIGURNA DA ĆE U REKORDNOM ROKU SVE BITI SANIRANO, A ONI KOJI KRADU VODU ĆE BITI ISKLJUČENI. U PROTIVNOM TVOJI RADNICI ĆE I DALJE BITI USPAVANI KAO I DO SADA.

    22

Ostavite komentar

*

code