Radost i milost Božića u katoličkim crkvama i domovima

Radost i milost Božića u katoličkim crkvama i domovima

0
Podijeli

Za sve rimokatolike, pravoslavne Grke, Kiprane, Bugare, Rumune, Čehe, Poljake, Slovake, Albance, ali i većinu vjernika pravoslavnih parohija u SAD, danas je najradosniji hrišćanski praznik – dan rođenja Isusa Hrista.

ponocka-bozic-sv-jeronima-251216Veliki blagdan dočekan je i u Boki Kotorskoj u ponoć, nakon Pontifikalne svete Mise Ponoćke u katedrali Svetog Tripuna  i u drugim rimokatoličkim hramovima. Danas se služe svete mise u svim župnim uredima i samostanima Kotorske biskupije, a radost Betlehema, mir i zajedništvo širi se katoličkim domovima, gdje su tradicionalno i gosti i rodbina drugih vjeroispovjesti.

Picerija i restoran

ponocka-bozic-sv-jeronima-251216-2U svečano ukrašenoj crkvi Sv Jeronima u Starom gradu u Herceg Novom svečanu misu Ponoćku služio je pred brojnim vjernicima novi hercegnovski  župnik, don Niko Šošić. On je posbeno pozdravio potpredsjednika Opštine Herceg Novi Dragana Jankovića i Sandru Požgaj, pročitao čestitke predsjednice Nataše Aćomović i predsjednika Skupštine, Andrije Radmana.

– Nismo od danas više sami, Bog je zaželio da bude dio našeg roda, naše obitelji. Sve dok budem ovdje bićete uvijek i u mojim mislima i srcima – poručio je don Niko, ne želeći da, kako je rekao, drži velike govore o Božiću, jerBožić je priča sama za sebe, nikada dovoljno ispričana.

ponocka-bozic-sv-jeronima-251216-3– Božić je prije svega radost, zbog Božije odluke da dođe među nas ljude. On je došao u obličju malog, bespomoćnog djeteta, koji je zaplakao u pećini. Prošao je našom Zemljom čineći dobro, a na kraju ćemo ga razepeti na križu. To je sudbina našeg Spasitelja, koji nikome nije i neće nanijeti zlo. On je taj koji nas voli, razumije i prašta, a na kraju i čeka kada završimo na ovoj Zemlji. Zato oko milijardu i po kršćana svijeta večeras, ili 7. siječnja, odnosno januara, slave isti Božić. To je ono što nas povezuje, to je naš Spasitelj koji nas okuplja – kazao je don Niko Šošić.

ponocka-bozic-sv-jeronima-251216-4U katoličkim crkvama biće danas služene svete mise, u Crkvi Svetog Jeronima u 10 i u Crkvi Svetog Antuna, u 17 sati.

Sretan i blagoslovljen Božić, svima koji slave, želi Radio Jadran.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code