Radost i osmjesi u Dječijoj cvjetnoj povorci

Radost i osmjesi u Dječijoj cvjetnoj povorci

0
Podijeli

Jedan od najljepših programa Praznika mimoze – Dječija cvjetna povorka na radost najmlađih, ali i ostalih Novljana i gostiju, treći put je organizovana od Parka Boka do trga Nikole Đurkovića.
U trećoj Dječijoj cvjetnoj povorci učestvovalo je čak 11 maskiranih grupa iz Doma Mladost Bijela i Osnovnih škola Dašo Pavičić, Ilija Kišić i Orjenski bataljon.

Park Boka je opet usred zime procvjetao ispunjen dječijim osmjesima i raznobojnim cvjetićima mališana, a Trg Nikole Đurkovića je sijao zahvaljujući najveselijoj šarenoj povorci. Cvijetne maske mališana predvodila je Gradska muzika sa mažoretkama, a čista dječija ljubav i radost zračile su Njegoševom ulicom.

Picerija i restoran

Oko 300 djece predvođeno vaspitačima nakon povorke pretvorili su glavni gradski trg u rascvjetalu baštu ili livadu, na kojoj se vijorilo proljećno kolo u kojem su zajedno zaigrale hortenzije, kamelije i magnolije sa mimozama, ružama i kivijem i agavama.

 

„Ovim izuzetno lijepim i važnim programom motivišemo djecu da se angažuju i da ispolje svoju kreativnost u saradnji sa učiteljima i zaista su nam uljepšali ovaj oblačni i sivi dan unoseći šarenilo i vedrinu svojim osmjesima i radošću”, kazala je načelnica Sekretarijata za kulturu Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo. Ona je istakla da je organizatorima posebno važno učešće djece iz Dječijeg doma „Mladost” u Bijeloj, jer se tako uključuju u aktivan društveni život cjelokupne zajednice. Ona je izrazila nadu da će ova povorka koja je iz godine u godinu sve brojnija i veselija, nastaviti da raste.

„Nadamo se da će sljedeće godine biti više i djece i da će sve biti bolje. Zadovoljni smo da se svi programi dešavaju po predviđenom rasporedu, uz odličan odziv Novljana koji se uključuju i zahvalna sam sugrađanima na tom aktivnom učešću. Pozivam ih da pokažu onu dobru stranu koju ovaj grad ima”, dodala je Zambelić Pištalo.

U okviru glavnog programa 49. Praznika mimoze sljedeći događaji su Dani Grčke, u utorak 13. i četvrtak 14. februara.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code