RADOST U “NOVOJ ŠANSI”: OSTAJU U PROSTORIJAMA “NOVLJANKE”

RADOST U “NOVOJ ŠANSI”: OSTAJU U PROSTORIJAMA “NOVLJANKE”

77
0
Podijeli

NVO “Nova šansa”, koja okuplja djecu sa smetnjama u razvoju, ipak će nastaviti sa radom do daljnjeg u prostorijama PKB-a u zgradi Novljanke, u kojoj su djelovali proteklih 7 godina, potvrdila je danas našem radiju predsjednica ove NVO, Vesna Odalović.

Ona nije krila uzbuđenje i radost što će zajedno sa 27-oro djece i 30-ak volontera ostati u prostoru za koji su se vezali u svakom smislu – fizički i emotivno:
“Danas smo obaviješteni da je menadžment PKB-a dao saglasnost da ostanemo u ovom prostoru i zaista smo presrećni zbog toga, jer je to zaista jedno olakšanje. Upravo zbog toga smo bili nekako “blokirani” i emotivno i fizički, ali sada je sve u redu”, kazala nam je Odalovićka.
Ovo je svakako lijepa vijest za svu djecu i omladinu koji ovaj prostor koriste kao radni, gdje se druže i obavljaju radne terapije, razvijaju kreativne sposobnosti.
Osim ove još jedna lijepa vijest obilježila je ovaj dan u “Novoj šansi”, jer su im uplaćena sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, u visini od 7.500 eura. Tim sredstvima kupljena su dva nova najmodernija slušna aparata, koja djeci omogućavaju da čuju i najmanji šum, koji ranije nijesu čuli. Osim toga, dobili su sredstva za prilagođavanje enterijera na određenu visinu i dužinu za rasterećenje kičme kod djece, a odobrena su im i dva radna asistenta.
Ova NVO je 2010. godine od Zajednice opšina Crne Gore i OEBS-a, za projekat digitalne štamparije „Naša ID kartica”, dobila specijalnu nagradu „Dobra praksa”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code