Radovi na kolektoru nastavljaju u drugoj polovini septembra

Radovi na kolektoru nastavljaju u drugoj polovini septembra

1825
8
Podijeli

kolektor savina 091115Nastavak izgradnje kolektorske mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj očekuje se 15. septembra.
Kako je za Radio Jadran potvrdio savjetnik predsjednice Opštine za investicije, Dušan Radović Krušo, u toku je potpisivanje aneksa ugovora sa izvođačima radova – osmog za postrojenje, a četvrtog za kolektor.

– U planu je da prvu fazu kolektora od tvrđave  Forte Mare do Meljina, kao i postrojenje pustimo u rad do 20. oktobra. Cio projekat bi trebalo da završimo do Nove godine, i zato sada radimo anekse ugovora. Mada, kakva su nam do sada iskustva sa turskim izvođačem , bojim se da će nas i za ovo prevariti. Ipak, radimo na tome da projekat završimo – kaže Radović.
Prema njegovim riječima, ostalo je još da se iskopa oko 110 m cijevi u  Zelenici, kao i ispitivanje do sada postavljene mreže na rivijeri, u dužini od nekih 12-13 km. Uz to, u planu je i prikopčavanje na sekundarnu mrežu na potezu od Forte Mare do Meljina, navodi Radović:

Picerija i restoran

– Mi vrlo brzo moramo da krenemo da radimo spajanje na sekundarnu mrežu za potez od Forte Mare do Meljina. Najkasnije do 20. oktobra moramo da krenemo sa radovima. Proces spajanja na sekundarnu mrežu biće drugi projekat koji će trajati nekoliko godina sigurno – dodao je on.
Menadžer projekta izgradnje kanalizacione mreže ispred kompanije Ćeltikćoglu, Samir Karišik potvrđuje da bi radovi trebalo da krenu nakon prestanka zabrane izvođenja građevinskih radova, a nada se da bi to moglo biti i prije 15. septembra. Kako navodi, interes im je da projekat privedu kraju:

dusan radovic rj 6– U Zelenici nam je ostao jedan složeniji dio da odradimo, a na ostatku rivijere ispitivanje sekundarne i kolektorske mreže i to je to – kaže kratko Karišik.
Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, kao i dinamika radova, Karišik vjeruje da bi do Nove godine kolektorska mreža mogla biti u funkciji. On ističe da ne razmišljaju o tome da se radovi oko kolektora produže nakon Nove godine, jer kako je kazao “neće dozvoliti da do toga dođe”.
Kad je riječ o projektu za prečišćavanje otpadnih voda, gdje radove izvodi turska kompanija Mass Gintaš, do sada je obavljeno 98% posla, a za nastavak radova firmi fali još neka oprema, koju će obezbijediti Opština:

– Napravili smo nekakav dogovor da mi kupimo opremu, a da oni montiraju pošto nemaju para. To sve neće koštati ništa više nego što je ugovorm definisano, a sve skupa je vrijedno oko 350 hiljada eura, što nije povećanje cijene projekta, nego ćemo platiti opremu unaprijed – naveo je Radović.
Podsjećamo, kompletan posao izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, sa kolektorima, od septembra 2012. godine, obavlja turska kompanija Čeltikčoglu, sa podizvođačima. Trebalo je da ga okonča 17. februara 2014. godine. Do sada nijesu ispoštovali  tri aneksa osnovnog ugovora, od kojih je posljednji podrazumijevao da 18,8 miliona eura vrijedni radovi, budu gotovi u februaru 2015.godine.
Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj, projekat vrijedan 8,8 miliona eura, počela je 2012. a realizuje ga turska kompanija Mass Gintaš.

8 Komentari

 1. dokle više, teško je kad drugi ne misli kao ti i tvoji…pušti druge,ja tebe ne ometam.Da svi isto mislimo ovo ne bi imalo smisla.
  0  0
 2. Ja se i ne nadam kanalizaciji za svoj život,iznenadiću se ako se prikopčamo,ali jama nam dobro upija,jer je teren odličan za te potrebe.Problem je pored mora đe se od smrada ne može pored nekih proć,a oni dobijaju dozvolu za izdavanje.
  0  0
 3. A sta bi sa semplerom koji je prevario sve podizvodjace i ostao duzan svima jeste li pitali ko je djelio pare sa njima a jos je u opstini i pametuje
  0  0

Ostavite komentar

*

code