Početna Ekonomija Rakčević će dostaviti ponudu za Institut Igalo

Rakčević će dostaviti ponudu za Institut Igalo

13

Biznismen Žarko Rakčević saopštio je da će dostaviti ponudu na tenderu za kupovinu 56,4 odsto akcija Instituta “Simo Milošević”.

“Vjerujem da ćemo u konzorcijumu sa partnerima predati ponudu za kupovinu Instituta”, kazao je Rakčević Pobjedi.

Picerija i restoran

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Vile Oliva, koja je u vlasništvu Rakčevića, krajem avgusta kupila je na Montenegroberzi blizu 26 odsto ili 99,19 hiljada srpskih državnih akcija Instituta za 2,8 miliona EUR.

Savjet za privatizaciju raspisao je juče V tender za prodaju 56,4 odsto ili 215,95 hiljada akcija Instituta “Simo Milošević”, u vlasništvu Vlade Crne Gore, koji je otvoren do 14. januara naredne godine.

Akcijski kapital koji je predmet prodaje je u vlasništvu Vlade Crne Gore (73.387 akcija ili 19,1936 %), Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore AD (90.411 akcija ili 23,6461%), Fonda zdravstvenog osiguranja Crne Gore (39.117 akcija ili 10,2307%) i Zavoda za zapošijavanje Crne Gore (13.039 akcija ili 3,4102 %).

Ponuđač je, između ostalog, u obavezi da ispuni minimalne uslove: ponuda za kupoprodajnu cijenu za 56,4 % akcijskog kapitala Vlade, ne može biti niža od 10 miliona eura i ponuđena vrijednost investicionog programa mora predvidjeti minimalna ulaganja ponuđača za: medicinsku opremu, u iznosu ne manjem od EUR 5 miliona eura, rekonstrukciju i adaptaciju objekata Društva, u iznosu ne manjem od 20 miliona eura, kaže se u pozivu.

Za kupovinu akcijskog kapitala Instituta u državnom vlasništvu – 56,4%, do sada su pismo namjere dostavili: International Hotel Property Limited – Engleska, Miroslav Marić iz Igala i Karlo Bocola, te kineska kompanija Affidea u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

13 Komentari

 1. 10.000 000 e za banju koja je u funkciji i koja donosi profit da ne govorimo o lokaciji tradiciji i drugim pogodnostima a vektra boka za par devastiranih objekata tazi 8.000.000. Nesto mi tu smrdi.

  1
  5
 2. Mozda se ponavljam, ali neka..
  Odakle toliki kapital jednom Rakcevicu?
  Jeli on iz onih “postenih” liberala?
  Izgleda da je DPS lijepo uhlebio opoziciju. Zato i traju na vlasti 30 godina..

  4
  5
 3. Nije mi jasna poslovna politika Instituta. Dolskom nive direktorice i novog DPS kadra na sva moguća i nemoguća radna mjesta poslije izbora krenulo se u ulaganje zatečenog novca u kardiološku opremu, bezpotrebna renovira sala i ko zna još čega.Jesu li se ta sredstva mogla upotrebiti za stambeno rjršavanje radnika koji će u penziju bez stana , za povećanje plata radnicima jer su oni žrtve ideja direktora koji se iznijenjaše u Institutu i kreditno ga zadužiše.Znalo se da će biti privatizovan samo je bilo pitanje dana.

  13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code