Rambo Amadeus: I bez vjetra jedrenje je dobro za živce

Rambo Amadeus: I bez vjetra jedrenje je dobro za živce

1723
6
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

rambo skverKad god da se spustite na novski Škver, nešto se dešava, ili nekog zanimljivog sretnete. Dok valovi zapljuskuju obalu, smiruje se vjetar, struji topla arija, iako bez zračka sunca, srijećemo Ramba Amadeusa. Uvijek pun priča, humora na račun života. Ali malo ko tako dobro osjeća svoj rodni Novi kao Toni Pušić.
– Tu sam oko jedrenja, sad sam sekretar JK „Jugole Grakalić“, pomažem. Kako godine prolaze čovjek sve više ima potrebu da se vrati tamo đe se rodio. Imam tu sreću da sam se stvarno rodio u jednom od najljepših gradova Mediterana. Tu sam odrastao, ovdje je naš klub. Jedrim.
Bez vjetra jedrenje i nije pravo, ali Rambo kaže da je svako vrijeme podesno, samo se treba obući adekvatno:
– Sjutra ćemo malo isplovit sa velikim brodom „Vagabundom“, a ja ću uskočit’ u ovu moju malu pomidoru. Nije ona za neko prekookeansko jedrenje, ali tu malo do Rosa i do Mamule može po svakom vremenu.
Jedriličarski klub „Jugole Grakalić“ krenuo je sa školom jedrenja. Ljeti je uvijek aktuelna škola jedrenja za djecu i obuka za jedrilice „Optimist“. Pohađa je uvijek preko stotinu mališana. Ali, sada je napravljena i škola jedrernja za odrasle:
– Htjeli smo da odrasli i malo deblji ko’ ja, direktori, ako hoće, da mogu da nauče da jedre. Imamo za njih ponudu. Naravno, to su brodovi koji imaju ugrađenu kuhinju i toalet – priča sa osmjehom Toni Pušić.
Pitamo ga i za najpoznatijeg jedrličara iz Novoga, našeg Olimpijca, Milivoja Dukića, a on pokazuje ka pučini:
– Eno ga u jedrlici. Otišo’ je na trening. Kažem mu: Đe ćeš sad Milivoje, nema vjetra? A on odgovara: Moram i kad nema vjetra da idem da vježbam živce. Jer, jedrenje uz mali vjetar je igra živaca.
Milivoj ide u Rio i brani boje Crne Gore. Bavimo se prikupljanjem para, jer tu su i određeni troškovi za pripreme i ostalo. Nadamo će da ćemo prikupiti sredstva. Nešto je obećala opština, nešto država – kaže nam na kraju Rambo.

6 Komentari

  1. Druuze gen sek,zelimo vam sve najbolje na poziciji,lijepo ste svojedobno rekli da ni Tito nikada nije bio predsjednik nego vazda sekretar.Buduci da zivimo u gradu cuda,mozda budete jedrili kroz tunel do lustice.Kada to ostvarite javite se vasem skolskom drugu sa vise u kotoru,a onda cemo skupa podrzati rudolfa karuzica za gradonacelnika.
    0    0
  2. JEDRENJE ,VATERPOLO,PLIVANJE,TO SU SPORTOVI BOKE I NASEG GRADA,I DOSTA SMO USPJESNI U NJIMA. STETA DA NEMA ATLETIKE, ALI MOMCI SA SKALINADOM NADOKNADUJU TAJ PROSTOR. NEOPHODNA JE ATLETSKA STAZA. INDIVIDUALNO SMO MNOGO JACI NEGO U KOLEKTIVNIM SPORTOVIMA!!! BRAVO JEDRILICARI !!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code