RAMBO AMADEUS U NOVOM I KOTORU U KAMPANJI „SVAKO DIJETE TREBA PORODICU“

RAMBO AMADEUS U NOVOM I KOTORU U KAMPANJI „SVAKO DIJETE TREBA PORODICU“

212
0
Podijeli

U okviru nastavka kampanje “Svako dijete treba porodicu” ambasador dobre volje UNICEF-a Crne Gore Antonije Pušić alias Rambo Amadeus, učestvovaće u otvorenim danima posvećenim hraniteljstvu koje, u utorak, 10. novembra, organizuju Centri za socijalni rad u Herceg Novom i Kotoru.

Cilj kampanje „Svako dijete treba porodicu”, koju su u septembru 2013. započeli Vlada Crne Gore, UNICEF i EU, je povećanje broja hranitelja i omogućavanje svakom djetetu u Crnoj Gori da raste u bezbjednom i toplom porodičnom okruženju.
Pušić će se, u 11.00 sati, pridružiti šefu predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminu Perksu, predsjendici opštine Herceg Novi Nataši Aćimović i direktoru Centra za socijalni rad u Herceg Novom Blaženku Jančiću na promociji hraniteljstva u Dvorani „Park” u Herceg Novom.
Istog dana, u 17 sati, Pušić i Perks će, zajedno sa predsjednikom Kotora Aleksandrom Stjepčevićem i direktorom Centra za socijalni rad Kotor Vasilijem Todorovićem, govoriti na promociji hraniteljstva u Kulturnom centru „Nikola Đurković” u Kotoru.
Oba događaja su otvorena za građane, koji tom prilikom mogu postavljati pitanja socijalnim radnicima, kao i čuti više o hraniteljstvu od lokalnih hraniteljskih porodica.
Poruke o hraniteljstvu će do građana stići i kroz dramsko-plesni performans “Ja sam Nada” autorke Sanje Garić, koji će izvesti crnogorski glumci Slavko Kalezić i Maja Stojanović. Takođe, balerine iz Umjetničke škole “Vasa Pavić” plesaće na pjesmu Ane Štefok “Tebi, mama” sa novog TV spota kampanje “Svako dijete treba porodicu”, a koreografiju je pripremila Viktorija Strugar.
Prema riječima šefa predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamina Perksa, od suštinskog je značaja obezbijediti toplo porodično okruženje za svako dijete.
“Najznačajnija odluka koju Vlada može da donese, a koja ima najveći uticaj na ljudska prava i dobrobit ljudi, jeste odluka o brizi za dijete koje je bez roditeljskog staranja” ističe Perks.
Istraživanja rađena tokom posljednjih 50 godina pokazala su da su mala djeca u institucijama izložena riziku zaostajanja u razvoju. Čak ni najbolja institucija ne može djetetu pružiti onu količinu pažnje i ljubavi koju dobija u porodici i koja mu je neophodna za pravilan razvoj.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code