RAMBO: NEMA TE SILE KOJA MOŽE DA UNIŠTI MAMULU

RAMBO: NEMA TE SILE KOJA MOŽE DA UNIŠTI MAMULU

467
0
Podijeli

Svjetski mega car Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus u opširnom intervjuu za portal Lupiga.com, a prenosi CdM, priča o današnjoj televiziji, nacionalizmu, crkvi, Crnoj Gori, svojoj Boki, Herceg Novom, ali i o Mamuli i njenom zakupu.

“Nema te sile koja sad može Mamulu da uništi. To je kamenje. Pa ona je rađena u zlatno doba parne mašine, tu nema kamena lakšeg od deset tona. Nema sada ni tehnologije ni para koje mogu to da to s***u. To je kao što kažu da su Rusi pokupovali crnogorsko primorje, a kupili su sto kuća i napravili 10 hotela. Crna Gora ima 80 kilometara obale, normalno je da nema pustih mjesta. Eno, Dalmacija ima 100.000 kilometara obale, ima milion pustih mjesta. U Crnoj Gori mora biti sve kafić do kafića, ti nemaš đe se p***** u žbunje. Dođeš do žbunja, a ono kiosk s papučama! Koliko ima u Sutomore papuča? Ili Neum? Ima li tamo puste obale?”, pita se čuveni muzičar.
Prisjeća se da je Mamula nekada služila za omladinsku izletničku zabavu:
“Dođu klinci, zapale vatru i zajebavaju se do ujutro. To je divno i krasno, ali ja imam 53 godine i više bih volio da pristanem jedrilicom, da mi neko uhvati cimu, da platim pet eura što me je neko vezao, da popijem espresso, da pišam, eventualno s**** i da idem ća. Ne možeš ti da živiš od turizma, a da ti najimpozantnije građevine stoje zapuštene. To ne znači da treba neko da digne sprat na Mamuli, niti ja pričam nešto što nije politika Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika. Pa, meni je otac čitav život, kao arheolog, ratovao protiv ljudi koji nisu poštovali ono što je zavod propisao. On je prvi govorio da svaka od tih kula treba da dobije namjenu”, tvrdi Rambo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code