RANKO MEĐEDOVIĆ: OPŠTENARODNI POKRET U NOVOM ZA SPAS MOJE KĆERKE

RANKO MEĐEDOVIĆ: OPŠTENARODNI POKRET U NOVOM ZA SPAS MOJE KĆERKE

216
0
Podijeli

Otac Bijeljanke Žane Međedović, posjetio je danas redakciju Radija Jadran, kako bi još jedan put iskazao neizmjernu zahvalnost svima koji su sebe utkali u humanitarnu akciju za liječenje njegove kćerke na klinici za onkologiju u Njemačkoj.

„Dirtnut sam vašom pažnjom i ogromnom humanošću čitavog grada, došao sam lično da se zahvalim jer sam osjetio da je ovo jedan opštenarodni pokret za spas života moje kćerke. Za tako kratko vrijeme prikupljena su neophodna novčana sredstva jer su svi odradili svoj posao. Akcija je počela 5. oktobra, dan uoči rođendana moje mlađe kćerke Jelene, koja je inicirala akciju pod sloganom „Želim sjutra na moj rođendan da mi sestra ozdravi”. Njeno je društvo to prihvatilo i krenulo dalje, sa novim sloganom „Budimo humani, pomozimo Žani”, priča Ranko Međedović.
On ističe da je fasciniran brzinom kojom su sredstva prikupljena, navodeći da je bilo uplata i iz drugih gradova, ali da mu nije poznato da se do sada neka akcija ovako brzo realizovala.
Žana je do sada primila dvije hemoterapije, stanje se prilično popravlja, a ostale su joj još 4 hemoterapije koje treba da primi do Nove godine. Prema riječima njenog oca, postoji mogućnost od 0,01 % da će joj biti neophodna transplantacija matičnih ćelija, mada ukoliko nastavak terapije Žana bude dobro podnijela, doktori su optimisti da to ipak neće biti neophodno.
On je na kraju, posebno zahvalio Radiju Jadran, čiji portal Žana redovno prati na klinici. Stalno i objektivno Jadran je najavljivao akcije, pratio njihove rezultate i o tome redovno izvještavao, kazao je Ranko Međedović. On vjeruje da će se sa Žanom vratiti u Herceg Novi do Nove godine, kako bi, kako je rekao – svi zajedno proslavili novogodišnje praznike.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code