“Rascjepi duše” Milijane Vujović u Galeriji Josip Bepo Benković

“Rascjepi duše” Milijane Vujović u Galeriji Josip Bepo Benković

1
Podijeli

Izložba slika autorke Milijane Vujović iz ciklusa “Rascjepi duše”, biće otvorena u četvrtak, 5. oktobra u Galeriji Josip Bepo Benković,  u 20 časova. Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti, Kristina Milatović.

Autorka će se publici predstaviti radovima iz ovog ciklusa, koji je započela prije pet godina i na kojima još istražuje.

Picerija i restoran

– Slike su inspirisane kamenim predjelima, s posebnim osvrtom na teksturu kamena, njegov kolorit, odnos svijetlo-tamno… U poslednje vrijeme se okrećem više akvarelu, kao posebnoj likovnoj kategoriji.  Kamen doživljavam kao dio univerzuma i dio sopstvenog bića i sa njim stvaram svoj umjetnički identitet na likovnoj sceni – kazala je autorka.

Većinu radova čine formati 120x80cm, 100x60cm, i ostalo su akvareli formata 36x26cm, 45x61cm.

Milijana Vujović je rođena u Podgorici 14. marta 1973. godine. Srednje obrazovanje završila je u Gimnaziji, smjer dizajna. Akademiju likovnih umjetnosti završila je na Cetinju 1996. godine, u klasi profesora Smaila Karaila, odsjek slikarstvo. Članica je ULUCG od 1997. godine. Iza sebe ima 15 samostalnih i 7 grupinih izložbi.

Novskoj publici predstavila se 2010. godine, kada je izlagala u Spa galeriji Instititua, a iste godine izlagala je i u Lucernu u Švajcarskoj.

Izložba u galeriji “Josip Bepo Benković” biće otvorena 15 dana.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code