RASKINUT UGOVOR O GRADNJI KOLEKTORA U HERCEG NOVOM SA TURCIMA

RASKINUT UGOVOR O GRADNJI KOLEKTORA U HERCEG NOVOM SA TURCIMA

77
0
Podijeli

Investitor, Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi, predao je 20. aprila zahtjev za aktivaciju izvođačkih bankarskih garancija u iznosu od 4 miliona 105 hiljada eura.

Takođe izvođaču, turskoj kompaniji Ćeltikćoglu, najavljen je raskid ugovora, koji u skladu sa definisanom procedurom počinje da se primjenjuje od 14. maja ove godine – saopštili su Opština Herceg Novi, investitor, Agencija za implementaciju projekta, Vodacom i kompanija za nadzor, Dahlem.
– U periodu koji je prethodio donošenju ove odluke pomno su razmotrene sve opcije koje proizilaze iz ugovora. Nakon sagledavanja trenutne situacije na realizaciji ugovora, a prije svega uzimajući u obzir konstantno neispunjavanje ugovorenih obaveza izvođača, Opština Herceg Novi je u najboljem interesu građana, projekta i predstojeće turističke sezone, odlučila da raskine ugovor – navodi se u zajedničkom saopštenju.
Kako se dodaje, Opština Herceg Novi je odlučna da u narednom periodu započeti projekat realizuje i aktivno radi za efikasan nastavak i završetak preostalih radova nakon turističke sezone.
– U proteklim sedmicama su sve uključene strane radile na pripremi procedura i preduslova za dovođenje oštećenih površina u prvobitno stanje, koje je radi nesmetanog odvijanja sezone, neophodno realizovati u što kraćem roku. Konkretni radovi počeće odmah na terenu nakon raskinutog ugovora – navodi se na kraju saopštenja uz molbu građanima za razumjevanje i dodatno strpljenje do okončanja neophodnih radova pred početak ove turističke sezone.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code