RASPISAN JAVNI POZIV ZA PODRŠKU U POBOLJŠANJU TURISTIČKE PONUDE I KULTURNOG TURIZMA

RASPISAN JAVNI POZIV ZA PODRŠKU U POBOLJŠANJU TURISTIČKE PONUDE I KULTURNOG TURIZMA

148
0
Podijeli

Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu i narednu godinu, koji je usvojila Vlada, podrazumjeva unapređenje i obogaćivanje turističke ponude kroz podsticanje preduzetnika, građana i preduzeća da svojim predlozima utiču na poboljšanje usluge i ponude u oblasti kulturnog turizma i organizacije manifestacija.

Javni poziv je raspisan i prva, od tri mjere podsticaja, odnosi se na unapređenje infrastrukture. Maksimalni iznos sredstava koji može da se dobije je osam hiljada eura. Korisnik koji aplicira dužan je da obezbijedi podršku u iznosu od 20 odsto.
Kada je riječ o kulturnom turizmu, maksimalan iznos sredstava koji može da se dobije je 80 odsto opravdanih troškova, odnosno osam hiljada eura, a 20 odsto je ono što obezbjeđuje onaj ko aplicira.
Podrška manifestacijama podijeljena je na manje do 30 hiljada eura i one veće, čija vrijednost prelazi 30 hiljada eura.
Javni poziv će trajati sve dok se namijenjena sredstva ne utroše. Za veće manifestacije moguće je dobiti 50 odsto opravdanih troškova, što je maksimalno 20 hiljada eura po projektu.
Poziv će, biti otvoren 21 dan, nakon čega će biti objavljeno ko je sve dobio podršku.
U pozivu se navodi da se stimulativni program podrške donosi radi obogaćivanja i unapređenja kvaliteta turističke ponude, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, prosječne potrošnje i zaposlenosti.
Ranije je najavljeno da se priprema i konkurs “Sva čuda Crne Gore”, pri čemu je plan da se podstaknu inovativni pojedinci, koji dobro poznaju tradiciju Crne Gore, kako bi dodatno osvježili ponudu, što bi motivisalo turiste da dođu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code