Raspisan javni poziv za učeće predstavnika NVO u raspodjeli sredstava

Raspisan javni poziv za učeće predstavnika NVO u raspodjeli sredstava

794
0
Podijeli

Herceg Novi
Herceg Novi

U narednih 15 dana sve nevladine organizacije u Herceg Novom imaju mogućnost da predlože kandidata ili kandidatkinju – predstavnika nevladinog sektora za dva člana/članice Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija.
Prema javnom pozivu kojeg je predsjednica opštine Herceg Novi Nataša Aćimović, uputila nevladinim organizacijama koje su registrovane i obavljaju djelatnost u Herceg Novom, kandidata/kinju za člana Komisije može da predloži nevladina organizacija koja ispunjava više uslova.
NVO mora biti upisana u registar nevladinih organizacija, najmanje godinu od objavljivanja javnog poziva, mora da ima sjedište na teritoriji Opštine Herceg Novi, kao i je u prethodnoj godini realizovala jedan ili više projekata, ili učestvovala u najmanje jednoj kampanji, ili realizovala najmanje dvije jednokratne akcije. Zatim više od polovine članova organa upravljanja nevladine organizacije ne smiju biti članovi organa političkih partija, javni funkcioneri, državni ili lokalni službenici ili namještenici, rukovodioci ili zaposleni u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač država ili opština.
Nevladina organizacija može predložiti samo jednog kandidata/kinju iz reda svojih članova za člana/icu Komisije. Kompeltan javni poziv možete pogledati na sajtu opštine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code