Raspisan tender za dodjelu koncesije za brodogradilišnu luku

Raspisan tender za dodjelu koncesije za brodogradilišnu luku

1225
4
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_brodogradiliste_rjMinistarstvo saobraćaja i pomorstva raspisalo je javni poziv za učešće na tenderu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke u Bijeloj, na period od 30 godina.
Koncesija se daje na području koje obuhvata prostor u ograđenom krugu brodogradilišne luke sa operativnom obalom i gatovima, ukupne površine 108,29 hiljada metara kvadratnih.
U javnom pozivu se navodi da ukupna površina prostora pod objektima, odnosno suprastruktura, obuhvata 25,85 hiljada metara kvadratnih. Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 17. februara do 13 sati.
Iz Ministarstva su objasnili da je korišćenje koncesionog područja ograničeno na određenim lokacijama na kojima se obavljaju remedijacione aktivnosti, za određeni vremenski period, shodno planu.
Akvatorijum i sidrišta brodogradilišne luke obuhvataju prostor ukupne površine oko 220 hiljada metara kvadratnih.
Ponuđač je obavezan da dostavi poslovnu strategiju, investicioni i biznis plan, sa procjenom finansijske i tehničke izvodljivosti izgradnje infrastrukture i suprastrukture po BOT sistemu.
“Polazeći od stanja postojećeg kapaciteta i neophodnih ulaganja u razvoj Brodogradilišta biće potrebno investirati iznos ne manji od 20 miliona eura, za period od tri godine od stupanja na snagu ugovora o koncesiji”, navodi se u pozivu.
Učesnici na tenderu moraju ispunjavati određene uslove, između ostalog da je ukupan prihod po posljednjem revizorskom izvještaju ne bude manji od 25 miliona eura na godišnjem nivou u posljednje tri poslovne godine, koje su prethodile javnom pozivu.
Osnovna djelatnost ponuđača treba da budu poslovi izgradnje i opravke jahti i megajahti, sportskih i čamaca za odmor i razonodu.
Potrebno je, pored ostalog, da ponuđači posjeduju najmanje pet godina neprekidnog dokazanog iskustva u poslovima osnovne djelatnosti.
U obavezi su i da dostave dokaz o obavljanju poslova izgradnje i opravke jahti i megajahti, sportskih i čamaca za odmor i razonodu u formi izvoda iz registracije kod zakonom propisane institucije u zemlji u kojoj ponuđači obavljaju poslovnu djelatnost, kao i specifikaciju plovila na kojima su obavljeni predmetni poslovi.

4 Komentari

  1. Sad se raspisuju tenderi,sad se raspravlja Kraljicina plaza, kad se sarme i pokloni zavijaju!Sada Bijela,a stecaj proglasen jos u junu,i zadnji brod kad se opravi u febr.,svi kuci!!Zato treba dobro paziti u ove praznicne dane, mozda nam promakne prodaja Sahat kule ili sl!!
    0    0
  2. Sto brzaju, gdje gori. Ako su pametni ti ce nici hotel i pristanista za kruzere da se ekoloski ne devastira zaliv. Ds se razvija mala privreda, brodski saobracaj, putnicki….turizam. to jr rjesenje.
    0    0

Ostavite komentar

*

code