Raspisan tender za priključak Herceg Novog na regionalni vodovod

Raspisan tender za priključak Herceg Novog na regionalni vodovod

2191
11
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Javno preduzeće Regionalni vodovod raspisalo je danas teneder za najpovoljnijeg izvođača za izvođenje radova na spajanju opštine Herceg Novi na sistem regionalnog vodosnabdijevanja, kazao je za Radio Jadran direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić.

“To se dešava upravo 10 godina nakon što je na isti dan 2007. godine donešena odluka za intenziviranje radova na završetku I faze regionalnog vodovodnog sistema za opštine Budva, Tivat, Kotor, Bar i Ulcinj i odabira vodoizvorišta Bolje sestre sa kojeg će se opštine crnogorskog primorja snabdijevati vodom za piće visokog kvaliteta”, kazao je Jevrić.

Picerija i restoran

Tender traje do sredine marta, a završetak procedure i izbor izvođača očekuje se oko 24. marta, dodao je on.

“Izvođač radova trebalo bi da bude poznat do kraja marta, i ako ne bude nikakvih problema u tenderskoj proceduri i žalbi, može se očekivati da mi početkom aprila imamo potpisan ugovor. Građevinski radovi bi počeli odmah nakon završetka turističke sezone, a u tom periodu izvođač ima obavezu da u roku od dva mjeseca nabavi svu potrebnu opremu i mehanizaciju, a radovi ne bi trebalo da traju duže od 4 – 4 i po mjeseca”, pojasnio je Jevrić.

Jevrić je istakao da je kompanija Azmont investments ispoštovala dogovor i prije Nove godine uplatila avansno 500 hiljada eura, a krajem januara preostalih milion eura, od dijela naknade za izgradnju regionalnog vodovodnog sistema, a koje će biti usmjerene za izgradnju sistema za opštinu Herceg Novi. Na taj način, kompanija Azmont investments pokazala se kao društveno odgovorna kompanija ne samo prema lokalnoj zajednici i projektu koji je važan za Herceg Novi, već odgovorna i prema Vladi Crne Gore i jednom od najznačajnijih njenih projekata – izgradnji sistema regionalnog vodosnabdijevanja primorja, istakao je Jevrić.

Foto: radwb.eu“Preostali iznos novca uplaćivaće u tri rate u zavisnosti od dinamike izvođenja radova, i potpisivanja ugovora, jer taj dio novca biće uplaćen za nadzor koji u ovom trenutku tj fazi projekta nije neophodan. Mi smo morali sada raspolagati novcem u visini od 1.760.000 eura kolika je vrijednost tendera za izvođenje radova, tako da će investitor pratiti dinamiku i uplatiti 2.160.000 eura”, zaključio je on.

Proces spajanja Opštine Herceg Novi na sistem regionalnog vodosabdijevanja sprovodiće se u dvije faze. Prva faza je rekonstrukcija starog cjevovoda, a druga faza spajanja podrazmjeva izgradnju 3,2 km cjevovoda na području Opštine Tivat.

11 Komentari

 1. Ovo je trebalo uraditi odavno ali Sabanovic i Mandic nisu dalu zato smo imali restrukcije kad bi Trebinjci remonrovali tunel. Kako brxo zaboravljate ljudi moji…Vodu svi placaju pa i mi i bolje da je ima neho da je nema i opet placamo
  0  0
 2. Ima li išta što bi “dušebrižnike” dežurne na ovom portalu zadovoljilo?Odakle vam samo toliko zlobe,cinizma i jada?Neka nam je svima bog u pomoć kakvi smo.
  0  0
 3. Sto nekazu cim se prikljucimo na regionalni vodovod da ce nam voda bit skuplja za 30 posto da cemo imat najskuplju vodu i da sada placamo svega 20 hiljada hrvatima za mjesec a za 100 hiljada kubika placamo 40 hiljada i to samo za bijelu i kamenare a kad ti sto hiljada kubika potrose onda placaju duplo skuplje a vidite djeje tu racunica gradu je potrebno mesecno 700 hiljada kubika
  0  0

Ostavite komentar

*

code