RASPISAN TENDER ZA PRVU FAZU SANACIJE HIDROTUNELA POTKOP U MOJDEŽU

RASPISAN TENDER ZA PRVU FAZU SANACIJE HIDROTUNELA POTKOP U MOJDEŽU

61
0
Podijeli

Direkcija javnih radova raspisala je danas javno nadmetanje za I fazu radova za sanaciju hidrotunela Potkop u Mojdežu.

Procjenjena vrijednost posla je 995 hiljada eura. Zatvaranje ponuda zakazano je za 13. maj. Rok završetka radova je 110 dana od dana uvođenja odabranog izvođača u posao.
Kapitalnim budžetom za 2014. godinu planirana su sredstva u iznosu od 1.5 miliona eura za sanaciju i rekonstrukciju hidrotehničkog tunela u Mojdežu. Direkcija javnih radova je sredinom marta preuzela od Ministarstva ekonomije projektnu i drugu tehničku dokumentaciju.
Planirano je da se sanacija i rekonstrukcija hidrotehničkog tunela u Mojdežu odvija kroz dvije faze. Radovi I faze podrazumijevaju sanaciju i rekonstrukciju na potezu od ulaznog portala do prespajanja sa postojećim tunelom, u dužini 350 m. Treba napraviti tunelski iskop, podgradu, odvodnju tunela i sanaciju ulaznog portala tunela.
Projektnu dokumentaciju za I fazu radova izradila je firma „GeoT” doo iz Podgorice, a revident projektne dokumentacije je „Grad Dark” doo iz Podgorice.
Radovi II faze odnose se na sanaciju i rekonstrukciju postojećeg hidrotehničkog tunela na potezu od 350. do 670. metra. Nakon prespajanja sa postojećim tunelom i uvida u njegovo stanje radiće se projektna dokumentacija II faze – saopšteno je iz Direkcije.
Tako će nakon punih deset godina od klizišta u Mojdežu, koje je izazvano nestručnim radovima u tunelu Potkop, konačno, ovog ljeta početi njegova sanacija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code