Raspored bogosluženja za Božić

Raspored bogosluženja za Božić

2
Podijeli

Pripadnici pravoslavne vjeroispovjesti koji poštuju Julijanski u nedjelju, 7. januara slave Božić, dan kada je rođen sin božiji Isus Hrist.

Bogosluženja za Božić 2018. godine u manastiru Savina počela su jutros Carskim časovima.
Na Badnji dan, u subotu u 8 časova biće održana Božićna liturgija, u 18h veliko bdenje, a u 20 časova i tradicionalno nalaganje Badnjaka.

Picerija i restoran

U nedjelju na dan Hristovog rođenja – Božić liturgija će biti služena u 7 časova, a u 18 večernja sa jutrenjem.

U ponedjeljak, kada se slavi Sabor presvete Bogorodice u 9 časova biće služena Božanska liturgija, a u 18 večernja i jutrenje.
Trećeg dana Božića, na dan Sv Stefana, Božanska liturgija biće služena u 9 časova, a u 18 večernja.

Bogosluženja i nalaganje badnjaka i u drugim pravoslavnim crkvama

Sveta liturgija na Badnji dan služena je jutros u hramu Svetog Spasa na Toploj, kao i ruskom hramu Svetog Fjodora Ušakova.
Nalaganje badnjaka u 15 časova je ispred hrama Svete Varvare na Mokrinama, u 15:30 kod hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Mojdežu, na Kamenom u 17 časova ispred hrama Sv. Stefana.
U 18 časova nalaganje badnjaka, uz program djece i crkvenog hora biće, po tradiciji, ispred Arhangela Mihajla na Trgu Belavista. U 20 časova badnjaci će biti nalagani ispred crkve Sv. Spasa na Toploj, kao i Sv. Fjodora Ušakova.

Prva božićna liturgija biće služena u ponoć u hramu Sv. Arhangela Mihajla, a u 9 časova sjutra, božićne litirgije biće služene u hramovima Sv. Spasa, Sv. Arhangela Mihaila i Sv. Stefana na Kamenom.

U ponedjeljak, 8. januara, drugog dana Božića, na praznik presvjete Bogorodice, u 9 sati svete liturgije služiće se u hramovima Sv. Spasa, Sv. Fjodora Ušakova i Sv. Trojice u Ratiševini.

U utorak, 9. januara, na Sv. Arhiđakona Stefana, u 9 sati svete liturgije biće služene u hramovima Sv. Arhiđakona Stefana na Sušćepanu i Sv. Arhangela Mihaila na Trgu Hercega Stjepana.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code