Raste interesovanje njemačkih turista za odmor u Crnoj Gori

Raste interesovanje njemačkih turista za odmor u Crnoj Gori

886
0
Podijeli

sajam Berlin to hnIz Njemačke je sve do 90-ih godina prošlog vijeka na Crnogorsko primorje dolazilo najviše stranih gostiju. U Herceg Novom su njemački turisti punili hotele stare “Boke” od aprila do oktobra. Posebno je hotel „Rivijera” u Njivicama bio omiljeno odredište Njemaca, koji su dolazili posredstvom agencije TUI.

Bilo je toliko njemačkih gostiju da za njihov dolazak nije pretjerano niko brinuo. Bili su najvjerniji i najbrojniji stranci, koji su uvijek donosili po neki plus turističkim poslenicima.

Picerija i restoran

Crna Gora posljednjih godina pokušava da se opet što bolje pozicionira na tom značajnom  emitivnom tržištu. Nakon sajma ITB 2016, koji danas završava u Berlinu, ohrabruju podaci turističkih agencija o ovogodišnjem rastu interesovanja njemačkih turista za odmor u našoj državi, pa i Herceg Novom. Priliku da predstave ponudu nijesu propustili NTO i više lokalnih Turističkih organizacija i hotelijera, među njima i TO Herceg Novi.

–      Njemačkom tržištu je predstavljena ukupna turistička ponuda Herceg Novog, posebno mogućnosti aktivnog odmora, prirodne ljepote, kulturni  i vjerski turizam, muzičke i sportske manifestacije, kulturno-istorijsko nasljeđe, bogatstvo planine Orjen i poluostrva Luštica – navode iz TO Herceg Novi.

Prema zvaničnim statističkim podacima Herceg Novi  je tokom 2015. godine posjetilo  4.368 turista iz Njemačke, odnosno 2 i po puta više u odnosu na 2014. godinu

Turoperatori TUI, ITS, FTI i ove godine bilježe značajan rast interesovanja turista iz Njemačke za posjetu Crnoj Gori. Nastavljena je i saradnja sa turoperatorima „Misir Reisen“ i „Macsun”, koji dovode organizovane grupe turista u periodu pred i postsezone.

Tokom sajma organizovana je konferencija za novinare pod nazivom “Crna Gora – divlja ljepota na Jadranu“, kojoj je prisustvovalo oko 30 novinara iz Njemačke, Švajcarske i Austrije. Održani su brojni poslovni susreti sa predstavnicima turističkih agencija i turoperatora i medija.

Na štandu naše države, pored hercegnovske, ponudu su predstavile  lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Kotora, Podgorice, Tivta, Ulcinja, kao i predstavnici privrede: “Adria DMC”, “Beppler & Jacobson Montenegro”, “Budvanska rivijera”, “Discover Montenegro”, “Montenegro Airlines”, “Montenegro Stars” i hotel “Queen of Montenegro”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code