Raste interesovanje njemačkih turista za odmor u Crnoj Gori

Raste interesovanje njemačkih turista za odmor u Crnoj Gori

799
0
Podijeli

sajam Berlin to hnIz Njemačke je sve do 90-ih godina prošlog vijeka na Crnogorsko primorje dolazilo najviše stranih gostiju. U Herceg Novom su njemački turisti punili hotele stare “Boke” od aprila do oktobra. Posebno je hotel „Rivijera” u Njivicama bio omiljeno odredište Njemaca, koji su dolazili posredstvom agencije TUI.

Bilo je toliko njemačkih gostiju da za njihov dolazak nije pretjerano niko brinuo. Bili su najvjerniji i najbrojniji stranci, koji su uvijek donosili po neki plus turističkim poslenicima.

Crna Gora posljednjih godina pokušava da se opet što bolje pozicionira na tom značajnom  emitivnom tržištu. Nakon sajma ITB 2016, koji danas završava u Berlinu, ohrabruju podaci turističkih agencija o ovogodišnjem rastu interesovanja njemačkih turista za odmor u našoj državi, pa i Herceg Novom. Priliku da predstave ponudu nijesu propustili NTO i više lokalnih Turističkih organizacija i hotelijera, među njima i TO Herceg Novi.

–      Njemačkom tržištu je predstavljena ukupna turistička ponuda Herceg Novog, posebno mogućnosti aktivnog odmora, prirodne ljepote, kulturni  i vjerski turizam, muzičke i sportske manifestacije, kulturno-istorijsko nasljeđe, bogatstvo planine Orjen i poluostrva Luštica – navode iz TO Herceg Novi.

Prema zvaničnim statističkim podacima Herceg Novi  je tokom 2015. godine posjetilo  4.368 turista iz Njemačke, odnosno 2 i po puta više u odnosu na 2014. godinu

Turoperatori TUI, ITS, FTI i ove godine bilježe značajan rast interesovanja turista iz Njemačke za posjetu Crnoj Gori. Nastavljena je i saradnja sa turoperatorima „Misir Reisen“ i „Macsun”, koji dovode organizovane grupe turista u periodu pred i postsezone.

Tokom sajma organizovana je konferencija za novinare pod nazivom “Crna Gora – divlja ljepota na Jadranu“, kojoj je prisustvovalo oko 30 novinara iz Njemačke, Švajcarske i Austrije. Održani su brojni poslovni susreti sa predstavnicima turističkih agencija i turoperatora i medija.

Na štandu naše države, pored hercegnovske, ponudu su predstavile  lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Kotora, Podgorice, Tivta, Ulcinja, kao i predstavnici privrede: “Adria DMC”, “Beppler & Jacobson Montenegro”, “Budvanska rivijera”, “Discover Montenegro”, “Montenegro Airlines”, “Montenegro Stars” i hotel “Queen of Montenegro”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code