RAZMJENA: POLICAJCI REGIONA ZAJEDNO TOKOM SEZONE

RAZMJENA: POLICAJCI REGIONA ZAJEDNO TOKOM SEZONE

0
Podijeli

Službenici Uprave policije od 1. jula do 1. septembra biće raspoređeni u Policijskoj upravi Dubrovačko-Neretvanskoj, dok će u Herceg Novom i Budvi boraviti policajci iz Hrvatske.

Nastavak ovakvog oblika saradnje, kako je saopšteno, osnažiće razmjenu policijskih iskustava, jačati bezbjednosnu zaštitu i bezbjednost saobraćaja, kao i prevenciju kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj.
Aktivnosti koje će policijski službenici sprovoditi regulisane su Protokolom o saradnji između policija Hrvatske i Crne Gore tokom turističke sezone, kojim je predviđena razmjena službenika od 1. jula do 1. septembra.
– Projekat razmjene je počeo sa realizacijom 2012. godine i obuhvatao je Hrvatsku, Srbiju i Albaniju, dok je 2013. godine proširena saradnja sa Makedonijom i Italijom, tako da će ovog ljeta na našem primorju biti radno angažovani policijski službenici iz navedenih pet zemalja, saopštili su iz policije.
Kako saznajemo, u Herceg Novom će biti angažovani jedan policajac iz Hrvatske, a dvojica iz Srbije, kao pomoć Centru bezbjednosti u sezoni u otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code