RAZOČARANI BIJELSKI STEČAJCI – NA VLADI BEZ RASPRAVE O NJIHOVIM ZAHTJEVIMA

RAZOČARANI BIJELSKI STEČAJCI – NA VLADI BEZ RASPRAVE O NJIHOVIM ZAHTJEVIMA

236
0
Podijeli

Oko 150 bivših radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela, nakon mjesec protesta ispred kapije kompanije u stečaju, jutros je dodatno razočarano saznanjem da Vlada nije raspravljala o njihovim zahtjevima i 11 zaključaka lokalnog parlamenta.

– Duboko smo razaočarani i osjećamo se izigranima, jer nam se i dalje samo obećava, a od obećanog ništa. Zato nećemo ostati mirni – rekao je za Radio Jadran vidno revoltiran predsjednik Sindikata Jadranskog brodogradilišta Bijela, Mladen Krivokapić.
– Opet smo izigrani, jer ni juče na sjednici Vlade nije razmatrana naša situacija. Time je Vlada pokazala koliko joj je stalo do nas kao radnika, ali kao i građana Novoga i državljana Crne Gore.
Ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović obećao je stečajcima jednu od tri i po neisplaćene zarade kada je u srijedu razgovarao sa njima i skrenuo im pažnju da blokade saobraćaja ne rješavaju njihov status.
– Brajović to jeste obećao, ali stečajni upravnik Žarko Ostojić nam je decidno jutros kazao da plate neće biti dok ne počnemo da radimo, što nama tek sada ne pada na pamet – kaže Krivokapić.
Radnici su danas posjetili i kancelarije bivšeg menadžmenta, jer im se niko do sada od bivših rukovodilaca nije obratio. Došli su, prema riječima Krivokapića i dug za poreze i doprinose zbog koga je uveden stečaj nije 6 i po milona eura:
– Zvanično je to sada čak ispod 3 miliona eura, što me navodi na sumnju da je neko htio da što prije proglasi stečaj u JBB. Mada ne mogu da tvrdim, jer nemam dokaze i sve je nekako prekriveno velom tajne.
Iako je izabran za novog predsjednika Sindikata, od bivšeg predsjednika Gliga Tomanovića Krivokapić još nije dobio dokumenta, a ni ključ kancelarije Sindikata. Tomanović mu, kako kaže, ne odgovara na poruke ni na pozive.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code