RAZVIJANJE EKO SVIJESTI KOD NAJMLAĐIH NOVLJANA

RAZVIJANJE EKO SVIJESTI KOD NAJMLAĐIH NOVLJANA

96
0
Podijeli

Ministarstvo održivog razvoja i turizma pokloniće sjutra reciklažne kante predstavnicima Dječije bolnice Instituta “dr Simo Milošević” iz Igala i vrtiću “Naša Radost” iz Herceg Novog.

U okviru projekta Ministarstva održivog razvoja i turizma „Priprema i implementacija državnog i lokalnih planova upravljanja otpadom”, koji finansira Evropska Unija, u saradnji sa 11 crnogorskih vrtića i jednom bolnicom, započeće niz aktivnosti iz oblasti podizanja svijesti o značaju pravilnog upravljanja otpadom, kod djece predškolskog uzrasta.
Mališani će kroz kreativni rad imati priliku da nauče nešto više o ekologiji i otpadu kao resursu i mogućnostima ponovnog korišćenja otpada.
Tokom ovih radionica, predstavnici projektnog tima će vrtiću “Naša radost” iz Herceg Novog, u 9.30 i Dječijoj bolnici Instituta “dr Simo Milošević” u 12 sati uručiti kante za reciklažu, koje su obezbijeđene u okviru pomenutog projekta i prisustvovati eko aktivnostima u ovim ustanovama.
Ovakve akcije su od izuzetne važnosti za podizanje ekološke svijesti građana zato je značajano već u najranijem uzrastu uticati na razvijanje pozitivnih eko navika – rekli su Radiju Jadran iz vrtića “Naša radost”.
U vaspitno obrazovnom radu ove ustanove se već dugi niz godina realizuje ekološki program, i ova akcija je dopuna programa i način da odraslima predstavi njihov rad.
Radionice se izvode po vaspitnim grupama, a završna prezentacija u dvorištu vrtića.
Želimo naučiti djecu nekim znanjima i ponašanjima koja će pomoći Zemlji da ostane lijepa, čista i zelena, poručuju vaspitači iz JPU “Naša radost”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code